torstai 18. joulukuuta 2014

O galleria: Lasia näkyvissä –näyttely


 
Kolmen lasimuotoilijan, Gina Salariksen, Heikki Viinikaisen ja Tuomas Ervamaan,  yhteisnäyttely kokoaa yhteen vahvan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. Muotoilijat työskentelevät Nuutajärvellä Lasikomppanian lasihytissä yhdessä lasinpuhaltajien kanssa. Taiteilijoina heitä yhdistää työskentelytapa, jossa he ovat aina itse mukana teoksen valmistusprosessissa. Muotoilijat haluavat olla vahvasti läsnä, kun teos valmistuu lasihytissä. Näyttely on esillä 16.12.2014 – 11.1.2015 helsinkiläisessä O galleriassa:
http://ogalleria.fi/?page_id=63
 
 

Näyttely esiteltiin Ylen tv-uutisten 17.12. klo 18 lähetyksen kulttuuriosuudessa. Päivi Puukan toimittama ja Jari Kovalaisen kuvaama juttu on katsottavissa Yle Arenassa: http://areena.yle.fi/tv/2243993. Juttu alkaa noin 19 minuutin kohdalta ohjelma alusta.


Kuva O gallerian näyttelystä. Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi
Jutussa kerrotaan, että Nuutajärven lasikylän tueksi on nyt perustettu säätiö, jonka varojen keruu alkaa pian. Säätiöhankkeesta on kerrottu tässä blogisssa toukokuussa: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2014/05/nuutajarven-lasikylalle-tukisaatio.html
 


Lasinpuhaltaja ja muotoilija Gina Salaris. Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi
Gina Salaris

Teos on ensisijaisesti tunnetta vailla materiaa – ilman tunnetta se on vain materiaa vailla merkitystä. Lasinvalmistuksen tekniikat ovat instrumentti, jolla haluttu lopputulos ja mielikuvitusta herättelevät tuntemukset visualisoidaan. Teokseen tai teossarjaan liittyy aina muisto siitä, kuka mestaripuhaltaja ja mikä työryhmä on teoksen valmistanut. Kokonaisuuden henki ja kädenjälki näkyvät lopputuloksessa.


Muotoilija Heikki Viinikainen. Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi
 
Heikki Viinikainen

Viinikaisen teokset ovat viimeisteltyjä ja muodon estetiikka on harkittua, ylellisen korutonta. Teoksissa yhdistyy harmonisella tavalla insinöörin äly ja kalastajan vakaa verkkojenkäsittelytaito. Viinikaisella on ilmiömäinen taito nähdä esineiden kaaoksessa harmonisia kokonaisuuksia, joita hän hyödyntää myös näyttelyarkkitehtuurissa.
www.stdioviinikainen.com
 


Lasin työstämistä Lasikomppania hytissä Nuutajärvellä.
Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi
 
Tuomas Ervamaa

Yksinkertainen on kaunista. Mittasuhteet, rakenne, ääriviiva, massa, väri. Näillä lähtökohdilla jäljelle jää oleellinen, jossa viittaukset ja vivahteet viipyilevät. Tuomas Ervamaan työskentelyä voisi verrata jousiammuntaan: teokset ovat kuin etäisyyksien päästä ammuttu nuoli maalitaulussa – vakaata, tarkoin harkittua ja vähäeleistä.
www.finnishdesigners.fi/portfolio/tuomas.ervamaa
 
Kuva O gallerian näyttelystä, missä on esillä Gina Salariksen, Heikki Viinikaisen
ja Tuomas Ervamaan lasiesineitä. Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti