sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Lasia Ylen palkintokaapissa


Yleisradion Iso Pajan aulassa on vitriinissä yhtiön ohjelmien saamia kansainvälisiä radio- ja tv-alan palkintoja. Ulkomailta on tullut palkintoja myös lasiesineiden muodossa, ohessa muutama esimerkki.


Nämä neodyymit lasiesineet ovat OIRT:n palkintoja, esine kuvaa jotain tv-tornia, olisiko Ostankinon torni Moskovassa ? OIRT oli 1926 perustettu kansainvälinen radio- ja televisioliitto, jonka tehtävänä oli koordinoida yhteistyötä eri maiden radioyhtiöiden välillä. Länsi-Euroopan radio- ja tv-yhtiöt jättävät järjestön perustettuaan Euroopan yleisradiounionin (EBU) 1950. Itä-blokin maat jäivät OIRT:n jäseniksi ja Suomi oli molempien liittojen jäsen. OIRT yhdistyi EBU:un 1993.


Isoja kristallipalkintoja, joiden välissä on Golden Ring –palkinto vuodelta 2002.


Ylen saamia (Montreux´n) Kultainen Ruusu –kilpailun palkintoja: vasemmalla pronssiruusu, jonka sai Ällitälli –viihdeohjelma 1972. Keskellä hopeinen ruusu, jonka sai Velipuolikuu –ohjelma 1984 ja oikealla on kultainen ruusu, jonka sai Lumilinna –ohjelma 1965.
Nykyään Rose d’Or Festival –palkinnot jaetaan Sveitsin Luzernissa. EBU:n Golden Ring –palkinnot urheiluohjelmille on jaettu puolestaan Sveitsin Lausannessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti