lauantai 6. huhtikuuta 2013

Porvoossa kompakti messutapahtuma

Porvoossa on meneillään Rannikon messujen järjestämät Antiikki-, taide- ja keräilymessut Taidetehtaassa kaupungin keskustan länsireunalla. Vaikka paikalla ei ole enempää kuin parikymmentä kauppiasta, niin silti valikoima on melko kattava. Vanhoja lasiesineitäkin on mukavasti tarjolla, mutta kovin harvinaisia esineitä ei myyntipöydillä näkynyt.

Vanhoista teollisuusrakennuksista remontoidut osat ja uudisosat muodostavat toimivan kokonaisuuden, joka sopii messupaikaksi hyvin. Valaistuksen teho on kuitenkin messukäytössä olevassa hallissa melko niukka. Vanhat esineet olisivat edukseen vähän runsaammassa valossa.

Ennen Taidetehtaan remonttia Rannikon Messut järjesti Porvoossa messutapahtuman 2 kertaa vuodessa. Ainakin messujen ensimmäisen tunnin aikana yleisöä oli mukavasti paikalla, joten sopii olettaa, että vastaisuudessakin Porvoossa järjestetään messuja.

Taidetehtaan messut jatkuvat huomenna sunnuntaina 7.4.
 
 
Korkealla hallin katossa olevista halogeenivalaisimista tuleva valo ei ole edesauta vanhojen lasiesineiden esillepanoa houkuttelevasti.


Pari myyntiosastoa olisi vielä mahtunut tähän halliin.

Sininen ja valkoinen ovat tämän pöydän hallitsevat värit.

Tällä pöydällä on runsas valikoima Nuutajärven lasitehtaassa valmistettuja esineitä.

Pauli Pohjalainen myyntipöytänsä takana.

Vihreän funkismaljakon suunnittelijaa tai valmistajaa ei kukaan paikalle osunut lasinkeräilijä tunnistanut. Liekö ruotsalainen ?
 

Varkautelaisen Galleria Euro Art & Antikin valikoimaa.

Samalla Pentti Riikosen liikkeen pöydällä ovat nämäkin lasiesineet.

Ainakin messutapahtuman alkuvaiheessa käytävillä oli mukavasti kuhinaa.
 
Nanny Still´in vihreä Sulttaani-karahvi ja lasit.

Ulla-Maija Vikmanin Riihimäen Lasille muotoilema Puisto –maljakko punaisena ja samasta lasimassasta Helena Tynell´in suunnittelema Onnenlehti sekä Kaj Franckin pokaali.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti