tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lahdessa pääsiäisenä ennätyksellisen vilkkaat antiikki- ja keräilymessut

Lahdessa pääsiäisenä järjestetyt Keräilykuume Antiikki- ja Keräilymessut yllättivät järjestäjät ja näytteilleasettajat vilkkaudellaan. Messujen kokonaiskävijämäärä oli tapahtuman järjestäjän mukaan suurin Keräilykuume Antiikki- ja Keräilytapahtumien historiassa. Ajoittain Jokimaan ravikeskuksen Toto-hallin käytävillä oli jopa liian ahdasta, joillekin messuosastoille joutui jonottamaan, nähdäkseen tarjonnan.

Tapahtuman tuottaja Torsti Nieminen Keräilykuume Antiikki- ja Keräilytapahtumat järjestävästä ExpoNovasta pahoittelee lipunmyyntiin syntyneitä ruuhkia. Vaikka lipunmyyntipisteitä lisättiin heti lauantaiaamuna, oli lippuluukuille ajoittain liian pitkä jonotus.

Nieminen kiittelee Jokimaan ravikeskusta loistavaksi paikaksi suurten yleisötapahtumien järjestämiseen. Suurillakaan kävijämäärillä pysäköintipaikoista ei tule pulaa ja talossa on tapahtumien järjestämiseen tarvittava infra kunnossa.

Näytteilleasettajat antoivat tapahtumasta kiittävää palautetta. Useat näytteilleasettajat kertoivat tehneensä myyntiennätyksiä. Lauantaina liikkeellä olivat keräilijät, sunnuntaina messukäytävillä näkyi enemmän antiikkimessujen ensikertalaisia. Tämä näkyi erona päivien kaupanhieronnassa.

Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa Keräilykuumeillaan jälleen ensi syksynä. Seuraavat Keräilykuume Antiikki- ja Keräilymessut järjestetään Helsingissä Tapahtumakeskus Koskenrannassa lauantaina ja sunnuntaina 20.-21.4. Niemisen mukaan tulevan Helsingin tapahtuman messuosastojen myynti on sujunut loistavasti ja tapahtumasta on tulossa tarjonnaltaan varsin laadukas ja monipuolinen.


Ennen ovien avautumista oli jono pihalla venynyt jo näin pitkäksi.

Joitakin kauppiaita oli vaihtunut viime kerrasta. Esimerkiksi messukäynneissä pientä taukoa pitänyt Ajan-Muisto oli taas mukana. Tässä pöydän päässä heillä oli erityisesti Riihimäen lasin tuotantoa.

Tässä lisää Ajan-Muiston lasivalikoimaa.

Tällaiset kapeat ja korkeat maljakot kannatti pitää vaakatasossa sillä väentungoksessa ne olisivat saattaneet kaatua.

Ikkunapaikoilla värillinen lasi pääsi oikeuksiinsa.
 
Hienoja lasiesineitä oli tälläkin pöydällä.

Wanhat Unelmat oli "paalupaikalla" sisääntulon vieressä.
 
Tätä Kumelan pientä lautasta on tehty erilaisilla suomalaisuuteen liittyvillä siirtokuvilla koristeltuna.

Myyjän mukaan nämä kaksi lasia ovat Tapio Wirkkalan Finnairille suunnittelemia prototyyppejä jotka eivät kokeilukäytön jälkeen kuitenkaan päätyneet tuotantoon. Laseja oli kaksi hieman erilaista mutta yhteistä niille oli sivuissa pyöreät syvennykset sekä yläreunan pieni kierre, sillä laseihin oli suunniteltu myös kannet.

Yleisöä tuli paikalle tasaiseen tahtiin ja pian käytävillä oli jo tungosta.
 

4 kommenttia:

 1. Oli tosi mukavat messut! Hienoa, että blogilaiset jaksavat kiertää messuja ja näyttelyitä. Näin kiinnostus wanhoihin tawaroihin säilyy aidosti!

  VastaaPoista
 2. Tuossa yllä mainittu Finnairille tehty lasipari ei kyselyideni mukaan löydy Wirkkala-Bryk arkiston luonnoksista. Mistä myyjä on saanut ko tiedon?

  VastaaPoista
 3. Sunnuntaina poikettiin, itse en löytänyt mitään (kaikki kamalan kallista kirppishintoihin tottuneelle) mutta isäntä löysi postimerkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat messut ja kirpputori on kirpputori. Kirpputorilla et varmasti löydä esimerkiksi kotimaisia taidelasiesineitä tuossa määrässä, siis jos haluat ostaa roskaa halvalla mene kirpputoreille!

   Poista