lauantai 9. helmikuuta 2013

Tampereella Keräilymessut käynnissä


Tampereen Messukeskuksessa on meneillään kolmipäiväiset Keräily Kevät 2013 –messut. Paikalla on viitisenkymmentä myyjää. Valikoimasta löytyy tavaraa monenlaista keräilyä harrastavalle. Myös lasinkeräilijöille on tarjolla kohtuullisen hyvä kattaus. Paikalla on useampi myyjä, jotka kiertävät monissa muissakin vastaavissa tapahtumissa, mutta myymässä on sellaisiakin, joita ei ole ainakaan kovin monessa muussa tapahtumissa ole tavannut. Varsinkin näillä pöydillä näkee esineitä, jotka eivät ole ennestään tuttuja. Kun piirit on pienet niin eräs myyjä totesikin, että ”kärjistäen voisi sanoa; messutapahtumissa on usein lähes samat myyjät, lähes samat asiakkaat ja lähes samat tavarat”. Myyjien luettelo löytyy netistä: http://web.tampereenmessut.fi/kerailymessut/naytteilleasettajat/index.tmpl?sivu_id=3017

Tapahtuma järjestetään nyt 42. kerran, mutta joskus aikaisemmin nimenä oli Antiikki- ja keräilymessut. Silloin tapahtumassa oli myös ohjelmalava, jossa päivien aikana pidettiin vanhoihin esineisiin liittyviä esityksiä.

Messu- ja urheilukeskus sijaitsee kaupungin eteläpuolella entisen Härmälän lentokentän alueella. Messut jatkuvat vielä huomenna sunnuntaina. Keräily Syksy 2013 –messut järjestetään samassa paikassa 4.-6. lokakuuta.
 
Perjantaiaamuna väkeä odottelemassa messujen avautumista.Värilasia hallin reunapaikalla, jonne hallin valot eivät kovin hyvin ulottuneet.

 

Pekka Paikkarin Iittalalle muotoilema Asla-malja.
 
Kerttu Nurmisen suunnittelema kastemalja.Halliin olisi mahtunut enemmänkin myyntipöytiä.Teemu Anttila ja Tolkontiikin myyntipöytä.

Monenkirjava valikoima Aimo Okkolinin muotoilemia esineitä.

Riihimäen kristallinhippuja.

Gunnel Nymanin Riihimäelle muotoilema malja, jossa on Aimo Okkolinin hioma koristekuvio.
 
Samalla osastolla on tämä Kumelan maljakko, jossa on todennäköisesti Erkki Käpin hioma koristekuvio.

Nämä rouvat tutkivat Ananas Second Hand –liikkeen tarjontaa.

Tällainenkin lasiesine on esillä Tampereella.Hienon värinen Kumelan viinasika.

 Antti Salmenkallion Riihimäen lasille suunnittelema Seitsemän veljestä malja lilan värisenä.

Laadukkaita esineitä tälläkin pöydällä.

Värikkäitä Kumelan kaunottaria ja taaempana Riihimäen kristallia.

Ars Julikan osastoa.
 

Harvoin nähty esine; vanha hammaslääkärin lääkepulloteline. Takana olevat ruskeat pienet pullot kallistuvat pidikkeissään niin, että lääkeainetta on tullut kirkkaasta lasista valmistetuille alustoille.

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti