torstai 28. helmikuuta 2013

Kastemaljan suunnittelukilpailu


Helsingin seurakuntayhtymä, Kirkkohallitus, Kristillinen taidesäätiö, Suomen lasimuseo ja Suomen lasimuseon ystävät ry järjestävät muotoilukilpailun keväällä 2013. Muotoilun kohteena on ensisijassa kotien kastemalja. Kastemaljan tulee soveltua myös kirkkoon tai seurakuntakotiin, josta sitä voidaan lainata perheille kastetilaisuuteen kastemekon tapaan tai käyttää kirkollisissa tiloissa järjestettävissä kastetilaisuuksissa. Arvostelussa painotetaan kastemaljan taiteellista tasoa, käytettävyyttä ja valmistettavuutta.

Kilpailuun voivat osallistua lasin tekijät, taiteilijat, muotoilijat ja alan opiskelijat. Kilpailuaika on 1.2.–31.5.2013. Kilpailussa palkituista töistä ja juryn mahdollisesti valitsemista muista ehdotuksista järjestetään kiertonäyttely, joka avataan Suomen lasimuseossa 11.9.2013, jolloin myös julkistetaan kilpailun tulokset ja palkitaan voittajat.

Kilpailuohjelma on nähtävillä järjestäjien www-sivuilla 1.2.2013 alkaen. mm: www.suomenlasimuseo.fi, www.suomenlasimuseonystavat.fi
 
Kilpailusihteerinä toimii Sirkka-Liisa Löflund, siru.löflund(at)gmail.com, joka vastaa mahdollisiin kysymyksiin 1.2.2013 jälkeen. Kysymykset vastauksineen julkaistaan Suomen lasimuseon sivuilla, www.suomenlasimuseo.fi

Kuvaruutukaappaus: www.suomenlasimuseonystavat.fi


Lasiesineiden suunnittelukilpailuja järjestettiin 1930-luvulla useita. Muun muassa Suomen Kuvalehti järjesti vuoden 1933 numerossa 6 kaikille avoimen kilpailun:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti