maanantai 16. huhtikuuta 2012

Tampereella vilkkaat Keräilymessut

Tampereen messukeskuksessa oli viikonloppuna kolmipäiväiset Keräilymessut. Yleisöä näyttelyhalliin riitti runsaasti, mutta kaikki eivät olleet potentiaalisia ostajia, vaan iso osa väestä oli tullut ensisijaisesti muihin samaan aikaan messukeskuksessa pidettyihin tapahtumiin ja poikkesi sitten samalla lipulla myös Keräily 2012 -tapahtumaan.

Keräilymessuilla tavaravalikoima oli laaja ja poikkesi jonkin verran antiikkimessujen valikoimasta; esimerkiksi huonekaluja ja valaisimia oli tarjolla niukasti. Myyntipöydillä oli runsaasti lasiesineitä, posliinia ja keramiikkaa, vanhoja leluja, tekstiilejä ja kirjoja. Ohessa on kuvia tarjolla olleista lasiesineistä.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen D-halli oli täynnä yleisöä ainakin perjantaina iltapäivällä.

Ars Julikan hyllyn päällä hehkuivat Riihimäen lasin värilasiesineet.

Hienoja lasiesineitä, mutta täyteen ahdetulta pöydältä oli vaikea havaita itseä kiinnostavia esineitä.

Topin Antiikin pöydällä oli huippuesineitä, esim. Toikan Lollipop ja Franckin Lansetti. Kauppias Pauli Pohjola taustalla.


Vaalenpunainen maljakko kuvan keskellä on kokeiluversio Kerttu Nurmisen muotoilemaan Lemminkäisen äidin kyynel –maljakkoon.


Värilasia oli tälläkin pöydällä runsaasti.

Tolkontiikin pöydällä oli harvinainen lievästi lilan värinen Tapio Wirkkalan muotoilema Kalvolan kanto. Kauppias Teemu Anttila kertoi, että värivirhe aiheutuu todennäköisesti siitä, että lasimassaan on laitettu liikaa lyijyä.

1940 olympialaisiin valmistetusta olympiamaljasta on tehty paljon eri värisiä kopioita itäisen Euroopan alueella.Ars Julikan valikoimassa oli suomalaisen taidelasin klassikkoja.

Tälläkin pöydällä huomiota keräsivät 1960- ja 70-lukujen värilasiesineet.

2 kommenttia:

 1. Tolkontiikin pöydällä on kirkas "hirvimaljakko" .
  Kenen tuotantoa tuo mahtaa olla ja mikä voisi olla käypähinta. Minulla on samanlainen mutta en ole onnistunut löytämään minkäänlaista tietoa siitä...

  Kiitoksin yx mummo

  VastaaPoista
 2. Eläin on poro, eikä hirvi. Maljakko on Karhulan lasitehtaan valmistama, kuva löytyy Karhulan lahjaesineluettelosta vuodelta 1938. Suunnittelijasta ei ole varmuutta, mutta Yrjö Rosolaa pidetään todennäköisenä, mutta myös Göran Hongellia on veikattu. Näitä maljakoita ei ole signeerattu.

  Samaa maljakkoa on valmistettu myös muilla kuvioilla, mutta tämä poro on yleisin. Bukowskin huutokaupassa 22.4.2012 myytiin 440 eurolla sellainen, jossa on vuoria ja lintuja. Kuva löytyy neistä: https://www.bukowskis.com/auctions/F162/197-yrjo-rosola-rosvall-pokal?category%5B%5D=263&page=10

  Poromaljakon käypä hinta lienee 300 - 500 euroa kunnosta riipuen.

  VastaaPoista