sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Riihimäellä järjestettiin Sulan lasin salat –tapahtuma

Riihimäen lasinpuhaltajakerho järjesti lauantaina yleisötapahtuman 40-vuotisjuhliinsa liittyen. Tapahtumapaikka oli Riihimäen Lasin kiinteistö sekä Suomen lasimuseo. Vanhalla lasitehtaalla yleisö pääsi tutustumaan Verstakon ja Lasismin työtiloihin sekä myymälöihin. Yleisöllä oli myös mahdollisuus päästä itse puhaltamaan lasia.

Lasinvalmistuksen seuraaminen kiinnosti monia, sehän oivallettiin jo 1970-luvun alussa, kun Humppilan uuden lasitehtaan hytin yksi seinä rakennettiin ikkunalasista ja kahvilan asiakkaat saivat seurata aitiopaikoilta lasinvalmistusta.

Varmaan niiden, jotka nyt tutustuivat Verstakon ja Lasismin tiloihin avointen ovien päivänä, on helpompi poiketa myöhemmin ostoksille samoihin paikkoihin. Vaikka paikkakunnan isot lasitehtaat ovat lopettaneet toimintansa jo vuosia sitten, niin lasikaupungin mainetta ylläpidetään näissä pienyrityksissä.

Lasimuseossa kymmenkunta henkilöä osallistui alakerran teollisuusosastossa opastettuun kierrokseen.

Tapahtumasta voisi kehittää jokavuotisen tapahtuman. Tällä kertaa se liittyi Riihimäen lasinpuhaltajakerhon 40-vuotisjuhlintaan.

Lasismin studiossa yleisö pääsi tutustumaan taidelasin valmistukseen.


Lasismin myymälän puolelta johti ovi lasihyttiin.

Lasismin maljakoissa on valinnan varaa värin ja koon suhteen.

Verstakon hytissä yleisö pääsi tutustumaan sulan lasin saloihin lasitaiteilija-lasinpuhaltaja Kari Alakosken opastuksella.Verstakon myymälän puolellakin oli paljon kuvattavaa.


Lasitaiteilija Pertti Meriläinen opasti yleisöä Suomen lasimuseon teollisuusosastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti