torstai 12. huhtikuuta 2012

Nuutajärven lasimuseon esineet palautetaan

Designmuseo, jonka sivutoimipiste Nuutajärven lasimuseo on, palauttaa viime syksynä varastoon Vantaalle viedyt museoesineet takaisin Nuutajärvelle.  Designmuseon johtaja on vaihtunut viime syksyn episodin jälkeen ja uusi johtaja Jukka Savolainen on Forssan Lehden mukaan sanonut tarkoituksena olevan, että Nuutajärven lasimuseo Prykäri voitaisiin avata toukokuun alkuun mennessä.

Viime syksynä esineiden poistamista Nuutajärveltä perusteltiin mm. rakennuksen lähellä tehdyillä räjäytystöillä ja rakennuksen kosteusvaurioepäilyllä sekä turvallisuuskysymyksillä. Rakennustyöt lähistöllä ovat ohi ja museon kuntotarkastuksessa selvisi, että museotoimintaa voidaan jatkaa samoissa tiloissa ja ikkunoihinkin asennetaan kalterit kokoelman turvallisuutta parantamaan.

Erkki Kurosen kirjoittamassa Forssan Lehdessä 14.3. julkaistussa jutussa kerrotaan, että Nuutajärven lasimuseon usean tuhannen esineen kokoelmasta jatkossakin on esillä vain pieni osa.


Tässä blogissa julkaistiin 30.9.2011 juttu Nuutajärven lasimuseon sulkemisesta ja juttu löytyy blogin arkistosta: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2011/09/designmuseo-lopetti-nuutajarven.html

Viime syksynä Design-museo järjesti ikävän yllätyksen Lasivitriini-tapahtuman järjestäjille tyhjentämällä Nuutajärven lasimuseo Prykärin juuri ennen tapahtuman ajankohtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti