maanantai 16. huhtikuuta 2012

Sulan lasin salat –tapahtuma Riihimäellä lauantaina

Riihimäen Lasinpuhaltajakerhon juhlavuoden merkeissä vietetään yleisötapahtumaa teemalla Sulan lasin salat. Tapahtuma pidetään Riihimäen Lasiaukiolla 21.4.2012 klo 12 - 15 yhteistyössä Lasismin ja Verstakon kanssa. Päivän aikana yleisö voi seurata lasinpuhaltajien työskentelyä ja pääsee itsekin kokeilemaan lasinpuhallusta. Lasinpuhaltaminen on lapsille maksutonta, aikuisilta veloitetaan valmiista esineestä 20 euron tarvikemaksu.

Riihimäen Työväenyhdistyksen soittokunta musisoi puolen tunnin ajan klo 12 ja 13. Vanhan lasitehtaan ruokalassa voi klo 14 kuulla Risto Hytösen muistoja lapsuudesta Räntsälässä eli lasitehtaan alueella. Tämän jälkeen ruokalassa pyörii vanhoja lasiaiheisia filmejä. Nähtävillä on myös valokuvia ja lehtileikkeitä lasinpuhalluksesta sekä kerhon tapahtumista. Yleisötapahtumassa on myytävänä juhlapäivänä julkaistava Kerhon historiikki sekä muistoesineitä ja kortteja.

Juhlan kunniaksi iltapäivän aikana on ilmainen sisäänpääsy Lasimuseoon, jonka tehdasosastolla lasitaiteilija Pertti Meriläinen vetää opastetun kierroksen klo 14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti