perjantai 14. kesäkuuta 2024

Riihimäelle hyvää markkinasäätä luvassa 15.6.

 

Kuvakaappaus: www.ilmatieteenlaitos.fi

Nyt perjantaiaamuna sääennusteet lupaavat hyvää markkinasäätä huomiselle Lasipäivälle: poutaa ja heikkoa tuulta. Sateen riski näyttää hälvenneen. Hellettä ei kuitenkaan ole luvassa, joten riittävästi vaatetta päälle.


Kuvakaappaus: www.foreca.fi


Tapahtumassa on vuosittain käynyt 3000 – 5000 vierasta päivän aikana. Kun kyse on ulkotapahtumasta, niin sää on isoin tekijä, joka vaikuttaa kävijämäärään.


Osa myyjistä on museon edustan asfaltilla, osa museon viereisessä puistikossa.

Läheskään kaikilla myyjillä ei ole korttikonetta, joten käteistä kannattaa varata mukaan. Osalle myyjistä voi maksaa mobilepay:lla, joten sellainen kannattaa ladata puhelimeen, jos se vielä puuttuu. Lähin pankkiautomaatti löytyy Citymarketin kiinteistöstä, mutta kävelymatka sinne on pitkähkö.Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy, mutta lasimuseoon on normaali pääsymaksu. Museoonhan pääsee tutustumaan ilmaiseksi SLMY:n jäsenkortilla ja Museokortilla. Museossa on esillä Laura Laineen Natura morte ja Inkeri Toikan Idylli -näyttelyt, joihin kannattaa käydä tutustumassa samalla kun käy myyntitapahtumassa.Lasimuseon ravintola Klaas palvelee tapahtumavieraita, lisäksi ulkona on kaksi ruokapalveluyrittäjää, joten vaihtoehtoja löytyy.Tapahtuman järjestää Suomen lasimuseon ystävät ry, joka kerää tapahtuman järjestämisellä varoja museon esinehankintojen ja julkaisutoiminnan rahoittamiseen. Tapahtumassa yhdistyksen jäsenet myyvät vanhaa ja uutta lasia sekä muuta keräilytavaraa.


Tapahtumatiedot: https://www.slmy.fi/lasipaiva-kesa/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti