keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Anna-Kaisa Kukkonen-Madin Alttarit

 


Lasitaiteilija Anna-Kaisa Kukkonen-Madin uniikeista lasiveistoksista koostuva A L T T A R I T - Altars -teoskokonaisuus puhuu pyhän kokemisesta luonnossa.

Näkymä Anna-Kaisa Kukkonen-Madin näyttelystä Taidekeskus Ahjon Sysi-salissa Joensuussa.

-Luonto itsessään on täydellinen ja pyhä. Pyhän äärellä ollaan jonkin itseä suuremman äärellä. Pyhän kokemiselta ei voi välttyä luonnossa liikkuessaan. Alttari on myös paikka, jossa uhrataan. Voi kysyä, minkä alttarille uhraamme luontoa, Kukkonen-Madi sanoo.

Anna-Kaisa Kukkonen-Madi: Lähde - spring.


Näyttely koostuu alttareista, joilla vedestä ja puista inspiraationsa saaneet lasiveistokset lepäävät.

Pohjois-Karjalassa Heinävedellä asuvan ja työskentelevän taiteilijan lasiveistokset pohjautuvat muistikuviin, jotka ovat syntyneet hänen omista luontokokemuksistaan. Veistokset puhuvat yhä harvinaistuvan koskemattoman luonnon ja erityisesti puhtaiden luonnonvesien, järvien, lampien ja lähteiden puolesta. Teokset tallentavat sitä, mikä kerran oli olemassa.


Anna-Kaisa Kukkonen-Madi: Hako - driftwood.

Pohjois-Karjalassa Heinävedellä asuvan ja työskentelevän taiteilijan lasiveistokset pohjautuvat muistikuviin, jotka ovat syntyneet hänen omista luontokokemuksistaan. Veistokset puhuvat yhä harvinaistuvan koskemattoman luonnon ja erityisesti puhtaiden luonnonvesien, järvien, lampien ja lähteiden puolesta. Teokset tallentavat sitä, mikä kerran oli olemassa.

Näyttely koostuu alttareista, joilla vedestä ja puista inspiraationsa saaneet veistokset lepäävät.

Karsikko ja Hako -teokset.

Kukkonen-Madin pelkistetyissä teoksissa korostuvat lasin materiaaliset ominaisuudet kolmiulotteisuus, läpinäkyvyys ja optiikka. Kukkonen-Madi antaa lasin käyttäytyä sille luonteenomaisella tavalla.

-Tavoitteenani on löytää ilmiön sielu ja säilyttää häivähdys siitä lasissa, hän sanoo.

Teokset on puhaltanut ja hionut Mafka&Alakoski, Lasismi ja Juha Juselius Riihimäellä. Suupuhalletuissa, käsintehdyissä teoksissa on lasin optisia ulottuvuuksia korostavia leikkauksia ja hiontaa.

Kukkonen-Madin lasiveistoksia on ollut esillä muun muassa Suomen Lasimuseossa, Art Basel Miami -taideviikoilla USA:ssa ja Venetsian lasiviikkojen päänäyttelyssä Italiassa.

Lähde: www.annakaisakukkonen.com


Anna-Kaisa Kukkonen-Madin lasiveistosnäyttely Alttarit

19.6. - 7.7.2024

Taidekeskus Ahjo I Sysi-sali

Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu

Aukioloajat: ti + to-su 10–16, ke 10–19, ma suljettu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti