perjantai 10. toukokuuta 2024

Kuvia Hyvinkään antiikkimarkkinoilta

 


Vanhan Villatehtaan Areenalla järjestettiin eilen yksipäiväinen vanhan tavaran myyntitapahtuma, jonne tuli runsaasti vanhoista esineistä kiinnostuneita paikalle. Villatehtaan alueelle väkeä veti myös perinteinen Hyvinkään kaupungin organisoima Yhden päivän juttu -tapahtumakokonaisuus sekä maaliskuussa avautunut Hyvinkään kellarikirppis. Samoilla omistajilla on ennestään Kellarikirppis -nimiset kirpputorit Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Tapahtuman avautumista odottavan jonon alkupää.


Samarin-hedelmäsuolan myymäläsomiste. Aikanaan jauhe myytiin pullossa irtotavarana. 1960-luvulla siirryttiin annospusseihin.







Pitkä penkki oli mittasuhteiltaan onnistunut; siinä oli hyvä isommankin tapahtumavieraan hyvä huilata hetki - ihan toista kuin kirkonpenkit.



Riihimäellä valmistetaan taas kristallia. Juha Juseliuksen suunnittelema ja toteuttama pieni kristallikulho. Kristallilasi tulee pelletteinä, eikä sitä tarvitse sulattaa jauheena olevista raaka-aineista kuten aikanaan. Mänkiosastoa ei siis tarvita.








Helena Tynellin vanhempaa tuotantoa.

Riihimäen Lasin valmistama kukkien sommitteluun tarkoitettu kukkapidike. Tämä laitetiin maljaan, jossa oli vettä ja kukat aseteltiin tuon lasiesineen alaosan reikiin. Häkin päällä oleva umpilasinen papukaija koristaa esinettä ja tekee kukkatuesta painavamman, jolloin se pysyy paikallaan kukkien painosta huolimatta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti