torstai 11. tammikuuta 2024

Suomen lasimuseo tuplasi kävijämääränsä vuonna 2023

 

Kuva: Suomen lasimuseo

Tasaisesti toimintaansa kehittäneelle ja kasvattaneelle Suomen lasimuseolle vuosi 2023 oli poikkeuksellinen onnistuminen. Vuonna 2024 paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti toimiva museo nostaa klassikoiden rinnalle nykytaidetta ja lasin nykypäivän tekijöitä.

Suomen lasimuseo on kehittänyt toimintaansa ja kasvattanut tasaisesti kävijämääräänsä viimeisen kuuden vuoden ajan. Vuosi 2023 oli museolle poikkeuksellinen onnistuminen, sillä se kaksinkertaisti kävijämääränsä: Kävijöitä 11 aukiolokuukauden aikana oli yhteensä 62 475, kun vuonna 2022 kävijöitä oli 31 443. Myös museon loppuvuosi oli poikkeuksellisen vilkas. Museokortin vuoden 2023 suosituimpien museoiden listauksessa Riihimäellä sijaitseva museo oli sijalla 19.

Museot kiinnostavat nyt ennennäkemättömällä tavalla. Lasi aihealueena vetoaa aiempaa laajemmin, minkä huomaa mediassakin lisääntyneenä näkyvyytenä. Kuuntelemme jatkossakin tarkoin asiakkaiden toiveita ja jatkamme museon kehittämistä entistä vaikuttavammaksi toimijaksi suomalaisen kulttuurin kentällä. Näyttelyohjelma tulee sisältämään rakastettuja klassikoita, mutta myös kiinnostavien nykytaiteilijoiden esittelyitä”, kertoo Suomen lasimuseon johtaja Hanna Mamia-Walther.

Kaj Franck: Kremlin kellot. Kuva: Ella Tommila / Suomen lasimuseo


Kävijäodotukset myös vuodelle 2024 ovat korkeat: helmikuussa museossa avautuu kahden tunnetun suomalaisen muotoilijan, Kaj Franckin ja Saara Hopean näyttelyt.

Museo uudistaa näyttelytilojaan siten, että jatkossa esillä on aina lasin parissa työskentelevien nykytaiteilijoiden tuotantoa sekä museon uusia hankintoja. Museo on jo usean vuoden ajan aktiivisesti yhdistänyt nykytaiteilijoita lasiin ja esittänyt näyttelyissään ajankohtaisia nykytekijöitä. Uusi nykytaiteelle omistettu tila avautuu museossa kevättalvella 2024. Näyttelyn tekijöitä ovat muun muassa graffititaiteilija EGS, kuvataiteilija Jasmin Anoschkin, kuvataiteilija Tommi Toija, lasitaiteilija Helmi Remes, muotoilija Arni Aromaa ja lasitaiteilija Alma Jantunen.

Lähde: Suomen lasimuseo


Lisää museoiden kävijämääristä viime  vuonna:  https://museot.fi/vuoden-suosituimmat-museot-2023


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti