tiistai 7. maaliskuuta 2023

Myyttien sinfonia — Kjell Engmanin lasinen fantasiaorkesteri

 


Musiikki ja lasi – nuo kaksi taiteilija ja muotoilija Kjell Engmanin elämänmittaista intohimon kohdetta yhdistyvät Musiikkimuseo Famen vaihtuvassa näyttelyssä Myyttien sinfonia. Näiden elementtien yhdistäminen mystiseksi lasiorkesteriksi on kuin todeksi tullut soiva, mielikuvituksellinen ja iloitteleva unelma, joka on seurausta Engmanin 45-vuotisesta lasitaiteilijaurasta. Näyttely koostuu uniikeista, värikkäistä ja aidon kokoisista lasista valmistetuista orkesterisoittimista sekä upeasta video- ja ääni-installaatiosta, joka täydentää lasin kertomaa tarinaa. Astu keskelle fantasiaorkesteria ja koe ainutlaatuinen, immersiivinen video- ja äänimaailma.

 


Musiikkimuseo Famen ja Kosta Bodan yhteistyössä tuottama vaihtuva näyttely Myyttien sinfonia nähdään nyt maailman ensi-illassa, jossa ruotsalainen taide ja muotoilu saadaan vierailulle keskelle Suomen musiikin lukuisia tarinoita. Pohjoismainen yhteistyö, yhteinen historia sekä jaetut kulttuuripiirteet inspiroivat luomaan näyttelyn, joka kutsuu musiikin ja lasitaiteen yhteiseen maailmaan. Vuodesta 1742 toimineen Kosta Bodan erikoisalaa ovat vuosisatojen ajan olleet puhalletut lasiesineet ja lasitaide, jotka säväyttävät mielikuvituksellisella muotokielellään ja aistikkuudellaan. Näyttely on osa Musiikkimuseo Famen pohjoismaista yhteistyötä.

 

Kjell Engman: Duet in green.


”Suhtaudun intohimoisesti kokonaisuuteen”, sanoo Kjell Engman. ”Rakastan rakentaa maailmoja, luoda tunnelmia ja toimintaa. Pidän installaatioitani eräänlaisina elokuvina ilman dialogia — olen kuin ohjaaja ja lasihahmot ovat näyttelijöitäni. Haluan tarjota kokemuksia useammalle aistille, en välttämättä niinkään kertoa totuuksia, vaan stimuloida luovuutta ja erilaisia tulkintoja.”


Ainutlaatuiset ja värikkäät lasiset orkesterisoittimet ovat nyt myynnissä – näyttely päättyy 12.3.2023

Kosta Boda haluaa tukea Musiikkimuseo Famen toimintaa ja lahjoittaa Myyttien sinfonia -lasitaideteosten myyntihinnasta 50 % Musiikkimuseo Famen kannatusyhdistykselle. Tuotto käytetään lyhentämättömänä Musiikkimuseon sisältötyöhön ja näyttelytuotantoon. Kaikkien myytyjen teosten mukana toimitetaan aitoustodistus, teoksen teline sekä teokseen suunniteltu valojärjestelmä.

Tutustu teoksiin

Taideteoksia esitellään ostajille torstaina 9.3.2023 – ilmoittaudu mukaan

Esittely on torstaina 9.3.2023 klo 14.00 – 19.00, tarjolla myös virvokkeita. Pääset samalla tutustumaan Myyttien sinfonia -näyttelyyn, joka suljetaan 12.3.2023. Samalla tutustut myös Musiikkimuseo Famen koko tarjontaan veloituksetta. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, ilmoittaudu mukaan tästä.

Lähde: https://musiikkimuseofame.fi/vaihtuvat-nayttelyt/myyttien-sinfonia/

Musiikkimuseo Fame sijaitsee Kauppakeskus Triplan yhteydessä Helsingin Pasilassa.

 

Kjell Engman: Proserpina (vas.) ja Bassoon (oik.).
Kjell Engman: Together.Etualalla Kjell Engman: Mixed tangle.

 


Kjell Engman: Dark castle of the muse.


Kjell Engman: Music from my heart.


Vasemmalla Kjell Engman: Home made.


Kjell Engman: Golden trumpet, Fiddle music in the nature, Trombone.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti