lauantai 4. maaliskuuta 2023

Kuvia Hämeenlinnan messuilta

 


Vain viikko oli väliä edelliseen Keräilykuume-tapahtumaan Järvenpäässä, kun taas vanhoista esineistä kiinnostuneet kokoontuivat nyt Hämeenlinnaan, Loimua Areenaan. Toki ihan samat myyjät ja ostajat eivät olleet molemmissa tapahtumissa, vaikka aktiivisimmat kiertävät lähes kaikki eteläisen Suomen tapahtumat aarteiden löytämisen toivossa. Tavallisesti urheilukäytössä oleva sali oli täynnä myyjiä ja asiakkaitakin oli iso joukko jo ennen kymmentä odottamassa sisäänpääsyä. Väkeä tuli tasaisesti iltapäivään asti ja ison salin väljille käytäville väkimäärä levittäytyi niin, ettei ruuhkia syntynyt. Tavaraa jäi myytäväksi vielä huomenna sunnuntainakin, kun ovet ovat auki klo 10–16.

 

Loimua Areena yläkerran ravintolan ikkunan läpi nähtynä.

Kumelan metsästys- ja kalastusaiheilla maalatut pullokarahvit ovat monen miehen mieleen.

Viktor Klimenko on toiminut Jaffan mainoshahmona ilmeisesti ennen kuin otti kasakkaimagon.

Suomen kasarmin aarteiden myyntitrio.


Tämä on ilmeisesti tapahtuman harvinaisin lasiesine: Tapio Wirkkalan ruusuopaalinen taidelasimaljakko vuodelta 1949 Wanhan Tammitorin osastolla.


Kaj Franckin upea taide-esine.


Leena-Kaisa Penttilän suunnittelema ja maalaama koristelu Iittalan pullossa.


L-K P.Etualalla Hämeenlinnan numismaatikoiden osasto.
Kirjoja on parillakin osastolla.Nyt taisi löytyä etsitty esine.


Mainostekstin mukaan ”Murhia, julmuutta, väkivaltaa… huumorilla höystettynä.” Noissa mainituissa leffoissa ei kuitenkaan oikeastaan näytetä murhia tai väkivaltaa, vaikka ne ovat läsnä tarinoissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti