lauantai 25. maaliskuuta 2023

Kuvia Wanhan Sataman messuilta

 


Helsinki antique,design, art –myyntitapahtuman ensimmäinen päivä Katajanokalla on takana ja voi todeta tapahtuman onnistuneen, kun väkeä tuli paikalla runsaasti ja ostoskasseja näkyi asiakkailla. Aika on sellainen, että isoja hankintoja pohditaan nyt pidempään kuin aikana ennen koronaa. Koronan perään tuli kansainvälisiä turvallisuusuhkia ja raju inflaatio eli hintojen ja lainakorkojen nousu – tämä kaikki heijastuu kuluttajien epävarmuutena, mikä väistämättä vaikuttaa mm. vanhan tavaran kauppaan. Onneksi kauppaa kuitenkin tehdään ja ihmisiä ilmiselvästi kiinnostavat vanhat hyväkuntoiset esineet sekä niiden kierrätys uusille käyttäjille.

Eri puolille tapahtuma-aluetta on laitettu tuolien ja pöytien ryhmiä, missä asiakkaat voivat välillä levätä – vastaavia on kaivattu tällaisiin tapahtumiin muuallakin. Tapahtuma-alueella on tilava kahvila-ravintola ja toinen pienempi kahvila, lisäksi samassa rakennuksessa on laajemman valikoiman ravintola, jonne pääsee sisäkautta. Wanhassa Satamassa on helppo viihtyä pidempääkin.

Tapahtuma jatkuu huomenna sunnuntaina klo 10–17.

 

Ennen kymmentä eteisaulaan kertyi väkeä odottamaan tapahtuman avautumista yleisölle.


Erikoiset kynttilänjalat.
Aurinkopullon 100-vuotisjuhlapullo meni nopeasti kaupaksi.
Sisääntulon kukkakoristeen lisäksi alueella on kukkalaitteita muuallakin.Tapio Wirkkala kukko ja kana –ryyppylaseja.


Arttu Brummerin Suihkulähde-taide-esineeseen on kaiverrettu Brummerin muuallakin käyttämä koristekuva.

Lasismin osastolla on muotteja, joilla voidaan tehdä uustuotantona vanhoihin valaisimiin kupuja.

Etualalla asiakkaiden taukopaikaksi tuotuja pöytäryhmiä, joita on eri puolilla tapahtuma-aluetta.Suomen lasimuseon ystävien osastolla voi mm. liittyä jäseneksi ja ostaa Suomalaisen lasin vuosikirjoja.1 kommentti:

  1. Suurikokoisin lasiesine taisi olla osastolla Festart Design.

    VastaaPoista