torstai 30. maaliskuuta 2023

Klaus Haapaniemen Vaeltajat

 

Klaus Haapaniemen näyttelyyn on tehty ihmis- ja eläinhahmoja, joissa on myös lasista valmistettuja osia. Ne on tehty Nuutajärvellä Lasisirkuksen voimin ja tekijöinä ovat olleet Kirsi Anttila, Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo. Hahmojen metallityöt on tehnyt Johannes Rantasalo.

 

Lahden Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa on esillä kansainvälisesti tunnetun huippumuotoilija Klaus Haapaniemen soolonäyttely, joka kuljettaa kävijät keskelle taianomaista ja kiehtovaa leirimaisemaa.

 
Klaus Haapaniemi tuo Malvaan taianomaisen vaeltajien leirin, joka kuljettaa kävijän tuntemattomaan ja kiehtovaan maisemaan. Näyttelyyn kohoaa Haapaniemen kankailla katettuja telttoja muistuttavia tekstiiliteoksia, jotka kätkevät sisäänsä toismaallisia lasiveistoksia, kuin leirin maagisia toteemeja. Ympärillä aukeaa avaruus, joka kutsuu pohtimaan maailmankaikkeutta ja paikkaamme siinä. Näyttelyssä taidokas käsityö kohtaa aineettomat mediataideteokset luoden kokonaisvaltaisen elämyksen. 

 


Klaus Haapaniemi (1970, Helsinki) on tämän hetken Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia muotoilijoita. Haapaniemi on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista, ja hän perusti Klaus Haapaniemi & Co -muotoiluyrityksen Mia Walleniuksen kanssa vuonna 2010. Haapaniemi tunnetaan erityisesti hänen Iittalalle suunnittelemistaan Taika ja Tanssi -astiastoistaan. Vuonna 2018 Klaus Haapaniemi sai muotoilun valtionpalkinnon. 


Haapaniemen näyttely on esillä 3.9. asti ja tällä hetkellä siellä on esillä myös Nanna Suden Taitelijatar ja raivoisa rakkaus –näyttely 2.4. asti sekä Marjatta Tapiolan Toisin sanoen –näyttely myös 2.4. asti.

Malva on oikeastaan museokeskus, johon on yhdistetty Lahden kaupunginmuseo, Taidemuseo ja Julistemuseo. Se on rakennettu entiseen Mallasjuoman tehtaaseen keskustan reunalla Ristinkirkon pohjoispuolella.

https://www.malvamuseo.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti