tiistai 25. lokakuuta 2022

NuGO Shop lopetti ja Nuutajärvi Shop aloitti

 

NuGO Shopin myymälänä toiminut hirsirakennus. Kuva: www.nugo.fi

Nuutajärven Galleria Osuuskunta perustettiin vuonna 2007 vahvistamaan korkeatasoista, suomalaista ja ennen kaikkea nuutajärveläistä taidekäsityötä. Osuuskunnan jäseninä ovat olleet vuosien aikana: Sara Hulkkonen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Ilse Lindqvist, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

 


Osuuskunnalla on ollut ympäri vuoden avoinna oleva galleriamyymälä NuGO Shop Nuutajärven Lasikylässä. Lisäksi osuuskunta on järjestänyt erilaisia näyttelyitä, myynti- ja esittelytapahtumia Suomessa ja ulkomailla vuosien varrella. Uutta taidelasia on tuotu esille vuosittain Nuutajärven Lasikylässä kesänäyttelyiden muodossa vuosina 2007–2022.

Osuuskunta keskeytti toimintansa syyskuun lopussa ja NuGO Shop suljettiin.

 

 Nuutajärvi Shop avattiin 21.10.

Lea Swantz työhuoneessaan, jossa myös Nuutajärvi Shop toimii. Kuva: Nuutajärvi Shop / Maiju Viitanen.


Nuutajärvi Shop on yhteismyymälä, jossa on esillä lukuisten kylän taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten tuotteita. Myymälä osittain paikkaa syyskuussa toimintansa keskeyttäneen lasimyymälä NuGO Shopin jättämää aukkoa. Erojakin on.

Nuutajärvi Shopissa myydään lasia mutta myös tuotteita monipuolisesti eri materiaaleista, esimerkiksi keramiikkaa ja sepän töitä, kertoo myymälää luotsaava pitkän linjan lasitaiteilija Lea Swantz.

Nuutajärvi Shop toimii paitsi myymälänä myös Swantzin työtilana, jossa työskentelyä saa seurata.

 

Lea Swantz työskentelemässä. Kuva: Nuutajärvi Shop / Irene Suosalo.

Swantz on yksi Suomen arvostetuimmista lampputekniikan taitajista. Lampputekniikassa lasia sulatetaan pienellä liekillä ja muotoillaan metallitikun ympärille. Sulaa lasia voi muotoilla ja koristella monin eri tavoin, esimerkiksi helmeksi.

Avajaisista alkaen Nuutajärvi Shop on auki keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–17 ja toimii myös turisti-infona. Myymälässä kannattaa poiketa, jos arvostaa kotimaisia tuotteita ja etsii esimerkiksi lahjaa tai tuliaista. Kaikki tuotteet on valmistettu Nuutajärven Lasikylässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti