sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Billnäs October fair – onnistunut debyytti

 


Raaseporin Billnäsissä järjestettiin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa October fair –antiikkimarkkinat. Jotkut aprikoivat syksyistä ajankohtaa, mutta kun kävijöitä oli ensimmäisenä päivänä noin 2400 ja toisena reilu tuhat, niin voi todeta, että oli olemassa markkinarako, johon tämä tapahtuma sopi. Tapahtumassa oli runsaasti sellaisia henkilöitä, jotka eivät olleet käyneet kesällä Billnäsin antiikkipäivillä. Ilmeisesti osa heistä asuu läntisellä Uudellamaalla ja on kesällä poissa kotikulmiltaan. Nyt ruotsia kuuli puhuttavan paljon enemmän kuin kesällä Billnäsin Antiikkipäivien aikaan.

Tässä tapahtumassa näytti käyvän hyvin kaupaksi pienet huonekalut ja sisustusesineet, esimerkiksi erilaiset puiset laatikot ja korit. Tavanomainen taidelasi ei ollut menestysartikkeleiden joukossa, mutta arvokkaampien joukosta myytiin ainakin Saara Hopean Pantterimaljakko ja Kaj Franckin Kremlin kellot.


Makuasioista ei kannata kiistellä.


Sotamuistoja.


Thure Öbergin muotoilemaa Arabian keramiikkaa noin sadan vuoden takaa.


Kätevästi pinottavia pikkupöytiä.


Englantilaista käyttölasia, ehkä 1970-luvulta. Ravenheadin tehdas lopetti 2000-luvun alussa, mutta sen tuotemerkki myytiin ja sen nimissä on myyty lasia myöhemminkin. Niinhän ruotsalaisen Orreforssin nimissäkin myydään lasia, jonka valmistuspaikka on tuntematon.

 

Turkoosit lasit ovat ilmeisesti Kumelaa?

Itäblokissa valmistettuja joulukoristeita.


Keskellä Okkolinin Lumpeenkukkia.


Helena Tynellin muotoilema Lintu.Vahvoja värejä.

Vanhempaa suomalaista taide/koristelasia: Hongell, Granlund, Hongell.


Vanhoja pulloja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti