perjantai 14. lokakuuta 2022

Billnäsissä valmistellaan viikonlopun tapahtumaa

 


Billnäsin ruukissa on tänään rakennettu October fair –antiikkimarkkinoiden myyntiosastoja. Käytössä on historiallisen rakennuksen kolme suurinta salia, joita lämmitetään. Kuutisenkymmentä osastoa tarjoaa viikonloppuna monenlaista vanhaa esineistöä. Viereisen hotellirakennuksen alakerrassa oleva ravintola palvelee tapahtumavieraita ja ruukkirakennuksen sisällä on Ellen-kahvila sekä viinibaari. Ohessa on kuvia, jotka on otettu perjantaina puolen päivän aikaan, jolloin vasta pieni osa osastoista alkoi olla valmiita.

Tapahtuman nettisivut: http://www.billnasantiikkipaivat.fi/

Billnäsin ruukkimiljöö syksyisessä asussaan.


Vasemmalla Ruukinpatruuna-ravintolan sisäänkäynti ja keskellä kuvaa on sisäänkäynti "Billnäs October fair - Antique and design" –messuille.


Tapahtumavieraiden sisäänkäynti on tästä ovesta, josta tavaroita kuljetettiin tänään.


Tällä osastolla on mm. lasimaalauksia, jotka ovat ilmeisesti neuvostoliittolaisia myymäläsomisteita.



Joulunaikaan valmistautuminen kannattaa aloittaa ajoissa.


Helena Tynellin ja Harry Moilasen muotoilua.

Suojeluskuntamuistoesine.



Kaadin on Nuutajärven malli 1619.


Billnäsin ruukkirakennuksen seinät ja muut rakenteet sekä paikoilleen jätetyt raskaat koneet huokuvat historiaa.


Aikanaan rakennus on lämmennyt ahjon hukkalämmöllä, eikä rakennuksessa ole kiinteää lämmitysjärjestelmää. Tämän tapahtuman aikana tilapäislämmitykseen käytetään mm. tällaisia lämmittimiä.


Tähän tulee viinibaari.





Aalto Design Collection -kirja tutustuttaa keräilijä Pertti Männistön mittavaan Aalto-kokoelmaan, johon kuuluu yli tuhat esinettä vuosilta 1928–1965. Männistö on Billnäsissä esittelemässä ja myymässä kirjaansa.


Suomen lasimuseon ystävien pöydästä voi ostaa Suomalaisen lasin vuosikirjoja ja liittyä yhdistyksen jäseneksi. SLMY:n jäsenet pääsevät ilmaiseksi tähänkin Billnäsin tapahtumaan voimassa olevan jäsenkortin näyttämällä. Jäseneksi voi liittyä myös SLMY:n nettisivujen kautta: https://www.slmy.fi/jasenille/



Billnäsin ruukin ravintolassa voi poiketa lounaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti