perjantai 17. kesäkuuta 2022

Wirkkalan maljakko Pilvenveikoille

 

Tapio Wirkkalan 9.8 cm korkea Ovalis ja pohjassa on leimasigneeraus TAPIO WIRKKALA. Kyljessä on Pilveikkojen logo ja teksti Aquila non capit muscas.

Blogin lukija lähetti kuvan Tapio Wirkkalan Ovalis-maljasta/maljakosta, johon on tehty mielenkiintoinen kuva kylkeen. Hän myös selvitti sen taustoja. Kiitokset Karille näistä!

Pilvenveikot on vuonna 1976 perustettu suomalainen sotilaslentäjien veteraaniyhdistys. Yhdistyksen perustajia oli kaksitoista, muun muassa Valistuksen toimitusjohtaja Kullervo Virtanen ja mainosalan yrittäjä Aapo K. Tulkki. Pilvenveikoista kertoo dokumenttielokuva Pilvenveikot – Sotakertomuksia ilmasta. Vuodesta 2005 jäseneksi on otettu muitakin kuin sodan käyneitä ilmavoimien lentäjiä.

PILVENVEIKOT kokoontuvat kerran kuukaudessa klubi-iltaan Tekniskan ravintolaan. Virallisten asioitten lisäksi todetaan edellisen kuukauden aikana Varjolaivueeseen siirtyneet ja jokaiselle kumahtaa tummaääninen Gong-Gong ylilennon merkkinä läsnäolijoiden hiljaa seistessä.

Pilvenveikkoja kiinnostavasta aiheesta pidetyn esitelmän jälkeen nautitaan yhteinen ateria. Kukaan esitelmän pitäjäksi pyydetty ei ole kieltäytynyt. Palkkioksi esitelmöitsijä saa PILVENVEIKKOJEN tunnuksella varustetun lasimaljan, jossa on kaiverrus "Aquila non capit muscas", kotka ei pyydystä kärpäsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti