maanantai 13. kesäkuuta 2022

Sini Majurin ja Marja Hepo-ahon Infinity Vessel

 


Majurin ja Hepo-ahon Infinity Vessel -hanke etenee. Se on teatterillinen lasinpuhallusnäytös Pandoran myytistä, jossa elävä nykylasi yhdistyy lisättyyn todellisuuteen ja hologrammeihin. Nykyteknologian avulla kuvataan ihmisen sisäistä "piilomaailmaa", jossa pelot ja toiveet asuvat. Hankkeen nettisivut: www.infinityvessel.com

Tällä viikolla he harjoittelevat Mafka&Alakosken studiolla Riihimäen vanhalla lasitehtaalla ja lopullinen näytös esitetään syyskuussa Berengo Studiolla Muranossa. Venetsiaan lähtee laaja kokonaisuus, johon kuuluu puhallusnäytös, hologrammeja ja lasia yhdistävä installaatio sekä koko Venetsian alueelle levittäytyä AR-toteutuksena tehtävä piilotodellisuus, jossa hirviöt vaeltavat alueen kaduilla. Kokonaisuudessa nykylasi esitetään seikkailullisella ja osallistavalla tavalla, kaikille avoimena yhdeksänpäiväisenä aarrejahtina, jossa sokkeloiseen kaupunkiin piilotetaan yhdeksän lasiveistosta löydettäväksi.

 


Osana hankkeen rahoitusta on Bukowskilla huutokaupattavana Majurin ja Hepo-ahon lasiteoksia: https://www.bukowskis.com/auctions/E900/lots

 


Kansainvälisesti menestyneiden lasitaiteilijoiden Sini Majurin ja Marja Hepo-ahon kokonaisuus tarjoaa harvinaisen läpileikkauksen palkittujen lasitaiteilijoiden tuotantoon. Uniikit veistokset kuljettavat ikimetsien ja ihmismielen näkymättömiin kerroksiin. Esillä on myös tarkoin valikoitu joukko keräiltävän designin ajattomia löytöjä.

 


Nykylasin alaa rohkeasti uudistavien taiteilijoiden teoksia löytyy arvostetuista kokoelmista, kuten Berengo Studion sekä Museo del Vetron kokoelmista Muranosta. Monialaisten taiteilijoiden teokset on esitetty myös lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä, esimerkiksi nykytaiteeseen erikoistuneen Bel Air Fine Art-gallerian Venetsian lasiviikkojen näyttelyssä 2021.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti