tiistai 5. huhtikuuta 2022

Menneiden aikojen aarteet Lahden Jokimaalla viikonloppuna

 

Tämän jutun kuvat ovat viime lokakuussa järjestetystä vastaavasta tapahtumasta: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2021/10/kuvia-lahden-messuilta.html


Vuonna 2009 ensimmäistä kertaa järjestetyt Keräilykuume antiikki- ja keräilymessut tulevat nyt 25. kertaa Lahteen. Antiikki- ja keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtumassa on mukana noin 40 näytteilleasettajaa ja luvassa on jälleen runsaasti asiantuntijoiden ja harrastajien kohtaamisia.

Kaksipäiväinen keräily-, antiikki- ja vintage -esineiden messutapahtuma kokoaa Jokimaan ravikeskuksen Toto-halliin keräilyn ja antiikin asiantuntijoita sekä menneiden vuosikymmenten esineistä kiinnostuneita messuvieraita.

Tapahtuma esittelee monipuolisesti erilaisia keräilykohteita, taide- ja käyttölasia, perinnetekstiilejä, hopeaa, koruja, rahoja, postikortteja, astioita, keräilyleluja ja pienkalusteita.

Giorgio Vignan linnut yhdessä tuunatun Toikan variksen kanssa.


Vintage ja retro nousussa

Pitkään suosiossa olleet pohjoismaista designia edustavat 1950–60 -lukujen kalusteet ja valaisimet pitävät edelleen pintansa, mutta messujen kävijäkunnan nuorentuessa 1980–90 -lukujen muotoilu on tulossa yhä suositummaksi.Keräilyneuvontaa ja asiantuntija-arvioita

Kokeneiden keräilijöiden lisäksi näytteilleasettajien osastoilla on nähtävää ja koettavaa myös uusille kävijöille. Keräilykuume voi alkaa jo pienestä kipinästä, tapahtuman useat asiantuntijat opastavat uusia keräilijöitä harrastuksen alkuun ja arvioivat yleisön mukanaan tuomia esineitä.

Päijät-Hämeen Numismaatikot esittelevät osastollaan harrastustaan ja tarjoavat maksuttoman rahojen arviointipalvelun. Myös vanhoista postikorteista ja merkeistä on mahdollista saada arvioita.


Keräilykuume antiikki- ja keräilymessut Lahdessa Jokimaan ravikeskuksen Toto-hallissa, 9.-10.4. lauantaina ja sunnuntaina  kello 10–16. Aikuisten pääsylippu tapahtumaan 6 euroa, molempina päivinä kello 15–16 välisenä aikana sisäänpääsy alennettuun hintaan 4 euroa. Alle 18-vuotiaat keräilijät maksutta.

Jokimaalla on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa. Kahvila palvelee messujen aukioloaikana.

Tapahtumassa on voimassa maskisuositus.

Tämän tekstin lähde ja messuinfo internetissä: www.kerailykuume.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti