maanantai 1. heinäkuuta 2019

Billnäs ja Fiskars tämän viikon ohjelmassaBillnäsin ruukin tapahtuma avautuu torstaina jo klo 9 ja päivä päättyy vasta klo 18, muina päivänä tapahtuma on avoinna klo 10–17. Billnäsin perinne- ja antiikkipäiville pääsymaksu on 10 euroa, mutta kaksi pääsee yhden hinnalla sanomalla koodin ”Billnäs2019”.
Billnäsin ruukkia on remontoitu talven aikana ainakin lattioiden osalta ja ravintolapalveluissakin on luvassa parannusta viime vuoteen verrattuna.Fiskarsin antiikkipäivät ovat avoinna 4.–7.7. joka päivä klo 10–17.
Tapahtuman sisäänpääsy on 10,00 € (lapsilta ilmainen) ja paikan päällä kävijä pääsee nauttimaan näytteilleasettajien osastojen lisäksi kauniista miljööstä sekä joen rannalla sijaitsevista kahvio- ja ravintolapalveluista. Tapahtuma-alueella toimii myös Ägräs Distillery –tislaamon oma Ägräs Taproom terasseineen ja oluttarjoilusta vastaa Fiskarsin Panimo. Parkkeeraus Fiskarsin ruukin alueelle onnistuu vaivatta ja Antiikkipäivät ry on järjestänyt jatkuvan liitäntäkuljetuksen Fiskarsin Seuraintalo Lukaalin ja Fiskarsin Vanhan veitsitehtaan välille tapahtumapäivinä klo 9.30 – 14.00 välisenä aikana.
Friman Matkat järjestää bussikuljetuksen Helsinki – Fiskars – Helsinki välille lauantaina 6.7.2019. 

 
Molemmissa tapahtumissa on yleensä ollut vilkkainta torstaina ja lauantaina eli jos vierailee mieluummin rauhallisempana ajankohtana, niin perjantai ja sunnuntai ovat silloin paremmat vaihtoehdot.
Kaikilla myyjillä ei ole korttikoneita ja kännykkäyhteydet ovat aikaisempina vuosina ruuhkauttaneet tukiasemat, eikä maksupäätteellä tai kännykällä ihan aina saa yhteyttä. Kannattaa siis ottaa käteistä mukaan ja sopia ennalta kaverin kanssa treffipaikka, siltä varalta, ettei kännykällä saakaan joka hetki yhteyttä.

Oheiset kuvat ovat viime kesältä ja tämä blogin arkistosta niitä voi katsoa vanhoja kuvia myös vuoden 2011 antiikkipäivistä alkaen alkaen.

Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenkortilla pääsee molempiin tapahtumiin ilmaiseksi sisään.


3 kommenttia:

  1. Onko tietoa Fiskarsin kesätorista, että onko sielläkin myyjät torstaista sunnuntaihin?

    VastaaPoista