keskiviikko 22. elokuuta 2018

Nuutajärven Lasivitiini-tapahtuma lauantaina


 
Keräily on paljon muutakin kuin esineiden haalimista kaappeihin. Kun keräilijä on saanut alkuinnostuksensa tyydytettyä ja kokoelma alkaa muotoutua, tulee useimmiten tyhjä hetki: miksi minä tätä teen? Taiteilijan, valmistajan, aikakauden, kauneuden, materiaalin, värien – vai minkä vuoksi? Tiedon tarve lisääntyy. Tämä on yksi syy, miksi Lasivitriini-tapahtuma järjestetään jo yhdeksättä kertaa.

Tietoa omista esineistä saa alan huippuasiantuntijoilta, Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivistolta ja tutkija Hannele Viilomaalta. He tunnistavat parin tunnin ajan kävijöiden esineitä (max. 3 kpl/henkilö) Lasimuseo Prykärissä/Designmuseo Nuutajärvi.
 
Lasiesineitä olivat syyskuussa 2011 tunnistamassa
Marjut Kumela ja Hannele Viilomaa (selin kameraan).
 
Löytöjä voi puolestaan tehdä useista myyntipisteistä, sillä Lasikylään saapuu lasin, keramiikan ja korkealaatuisen designin myyjiä eri puolilta Suomea. Tänä vuonna esillä onkin lasin lisäksi myös muita materiaaleja. Myyntipöydät sijoitetaan Pruukin pajojen tiloihin, jolloin kävijä voi helposti piipahtaa Lasikylän omien taiteilijoiden ja taidekäsityöläisten työhuoneissa. Esineiden tekijöiden tapaaminen onkin monelle kävijälle sitä lisäarvoa, mitä ei pelkästään myymälöissä käymällä ole mahdollista saada.

Nuutajärven asukkailla on ollut vuosien varrella ainutlaatuiset mahdollisuudet hankkia lasitehtaan tuotteita. Osasta on aika luopua, ja näitä esineitä tulee myyntiin kyläyhdistyksen ylläpitämälle Kotien kätköistä -pöydälle.

 
Tällaisia Kaj Franckin muotoilemia lasiesineitä
signeerattiin 1950-luvulla Amerikan vientiä varten
”Notsjoe FK”.
Näitä on lauantaina myytävänä lasivitriinissä.

Lasivitriini-tapahtumassa on vielä mahdollisuus tutustua Muistijälki-kesänäyttelyyn, jossa lasialan ammattilaiset kertovat suhteestaan Nuutajärveen omalla materiaalillaan.

Hillitty jännitys tiivistyy viimeistään klo 13 alkavassa huutokaupassa, jonka tarjonta on aikaisempien vuosien tapaan ainutlaatuista. Tänä vuonna paikkaakin voi kutsua ainutlaatuiseksi, sillä huutokauppa järjestetään historiallisessa Paja-rakennuksessa samassa salissa, jossa on juhlittu Nuutajärven lasitehtaan 150-vuotisjuhlaa vuonna 1943. Paikka on erityinen varsinkin tänä vuonna, kun meneillään on Nuutajärven lasikylän 225-vuotisjuhlavuosi.


 
Kuvassa on yksi sivu Lasivitriini-tapahtuman

huutokauppaluettelosta, joka löytyy netistä.
 
Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 25.8.2018 klo 10–16

OHJELMA

klo 10–16 Uuden ja vanhan designin myynti, Pruukin pajat.

Klo 11–13 Vanhan lasin tunnistus, Kaisa Koivisto ja Hannele Viilomaa, Suomen lasimuseo. Lasimuseo Prykäri, max. 3 esinettä hlö.

klo 13–14 Lasihuutokauppa, Paja-rakennus. Näyttö klo 12–13, meklarina Jukka Pulakka.

klo 10–16 Lasitaidenäyttely Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä avoinna Red Brick Galleryssä, Kahvila + Keittiö Sylvin sivusalissa. Vapaa pääsy.

klo 9–17 Kahvila + Keittiö Sylvi avoinna.

klo 10–17 Designmuseo Nuutajärvi / Prykäri avoinna. Vapaa pääsy.

klo 10–16 Pruukin pajat ja myymälät avoinna.

klo 10–18 NuGO Shop avoinna.

klo 10–18 Iittala Outlet avoinna

 
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
 
www.lasivitriini.fi
www.nuutajarvi.fi
http://www.lasivitriini.fi/docs/lasivitriini-huutokauppa2018.pdfNäkymä yhdeltä myyntipöydältä vuoden 2011
Lasivitriini-tapahtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti