perjantai 25. toukokuuta 2018

Lasi- ja keräilytapahtumaan 2 viikkoa


 
Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää perinteisen lasiesineiden ja muiden keräilytavaroiden myyntitapahtuman lasimuseon piha-alueella ja puistossa lauantaina 09.6. klo 10 - 15. Noin 90 myyjän pöydillä on laaja ja laadukas valikoima suomalaista taide- ja käyttölasia, keramiikkaa, retro- ja vintage-esineitä sekä muuta keräilytavaraa.
Vuosittain tapahtumassa on vieraillut yli 3.000 kävijää päivän aikana.
 
Uutena ohjelmanumerona Metropolia ammattikorkeakoulun esinekonservoinnin opiskelijat esittelevät lasin konservointia käytännön esimerkkien kautta pisteellään. Opiskelijat tarkastelevat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia rikkinäisistä lasiesineitä ja arvioivat niiden korjausmahdollisuuksia. Luvassa on myös lyhyitä tietoiskuja museon luentosalissa erilaisten lasiesineiden konservoinnista sekä lasiin liittyvistä ongelmista.

NYT SIIS KANNATTAA OTTAA ITSELLE TÄRKEÄ, MUTTA VIALLINEN LASIESINE MUKAAN RIIHIMÄELLE JA KYSYÄ ONKO SEN KORJAAMINEN TEKNISESTI MAHDOLLISTA JA/TAI TALOUDELLISESTI MIELEKÄSTÄ.
 
Tapahtuman info-pöydässä jaetaan SLMY:n jäsenille jäsenetuna juuri ilmestynyttä Suomalaisen lasin vuosikirjaa 2018. Yhdistyksen ulkopuolisille kirjaa myydään 20 eurolla. Tapahtumassa voi myös liittyä lasimuseon ystävien jäseneksi maksamalla 25 euron jäsenmaksun, jolloin saa kirjan sekä muut jäsenedut käyttöönsä.
 
Kannattaa käydä myös sisällä lasimuseossa tutustumassa esillä oleviin näyttelyihin: suuressa salissa on esillä Kerttu Nurmisen Luontomatkalla lasin ihmemaassa –näyttely ja kolmannen kerroksen näyttelytilassa on esillä 100 vuotta sitten syntyneen Helena Tynellin tuotantoa otsikolla Rakkaudesta lasiin - ja valoon. Toisen kerroksen parvella on esillä Hämeen ammattikorkeakoulun lasimuotoilun opiskelijoiden Ambition in Glass –näyttely. Ja museon perusnäyttelyssä on esillä suomalaisen lasinvalmistuksen historiaa ja kattava läpileikkaus suomalaisista taide- ja käyttölasiesineistä.
 
Lasimuseon myymälässä on laaja valikoima alan kirjallisuutta ja pienesineitä myytävänä. Lasimuseon kahvila-ravintola palvelee asiakkaita päivän aikana.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, 11910 Riihimäki.
UUSI TIETO 26.5.:
Myös lasimuseon näyttelyihin on vapaa pääsy päivän aikana. Aikaisempina vuosina kesätapahtuman aikana on museoon pitänyt maksaa normaali pääsymaksu. Siis yksi hyvä syy lisää mennä Riihimäelle 9.6.


Kuvia viime kesän Lasi- ja keräilytapahtumasta on nähtävissä Lasinkeräilijän Blogin arkistossa:http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2017/06/viela-muutama-kuva-riihimaelta.html

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti