sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Helmi Remes: Huoli –näyttely päättyi Galleria G12:ssa


Helmi Remes: Kyynel I, II ja III.
 
Helmi Remeksen Huoli –näyttely oli esillä kolme viikkoa helsinkiläisessä Galleria G12:ssa. Näyttelyn viimeinen päivä oli perjantaina. Galleria esitteli näyttelyn näin:

Helmi Remeksen lasitöissä yhdistyy selkeät muodot ja hillitty kuvio- ja värimaailma. Remes tekee lasista veistoksia ja uniikkeja esineitä, joilla voi olla myös käyttöfunktio. Hän korostaa töissään materiaalin eri ominaisuuksia, pinnan- ja materiaalipaksuuden vaihteluita ja eri lasintyöstötekniikoita. Hänen töissään on nähtävissä materiaalin monipuolisuus ja esineissä on paljon työtunteja takana, sekä kuuman lasin parissa että hiontatyönä.

”Työstän lasia niin, että sen parhaat puolet tulevat esiin. Koska kyseessä on kallis materiaali, tulee olla perusteltua, että lasi on valittu teoksen materiaaliksi eikä muusta materiaalista saisi samanlaista vaikutelmaa aikaiseksi. Vaikka painotan paljon korkeatasoista teknistä osaamista töissäni, en kuitenkaan koskaan lähde tekemään työtä mikään tietty tekniikka edellä. Lasinpuhalluksen prosessi kiehtoo minua erityisesti, mutta teen töitä myös muilla tekniikoilla. Teokseni syntyvät usean ammattilasinpuhaltajan ja hiojan yhteistyön voimin Riihimäellä Lasismissa, jonka perustajajäseniin myös lukeudun.”

Teemallisesti Remeksen työt liikkuvat rakennetun ja luonnon muovaaman ympäristön tapahtumissa.

”Aikaisemmissa töissäni olen käsitellyt eri teemoja kuten medikalisaatiota, luonnon rakenteiden muuttumista ja mikrobiologian avulla konkretisoituvia muotoja, joita ei silmällä havaitse. Minua kiehtoo elämässä esiintyvät rakenteet, joista emme tiedä paljoakaan, esimerkiksi viime aikoina olen etsinyt tietoa aivojen toiminnasta. Tulevaan yksityisnäyttelyyni valmistan töitä tämän aiheen ympärille. Pohdin ihmismielen negaatioiden ja murheellisten ajatusten lamaannuttavaa voimaa. Miksi murehdimme? Mitä tapahtuu aivoissamme tai kehossamme kun murehdimme?”

Remes on palkittu suomalainen lasimuotoilija, hänen taidelasiaan on tällä hetkellä saksalaisen Rosenthal-yrityksen tuotannossa limited collection sarjassa. 2017 toukokuussa Remeksen teos Maa valittiin vuoden taide-esineeksi Suomen lasimuseon järjestämässä muotoilukilpailussa. Hän osallistui kilpailuun kolmella eri teoksella, joilla hän sai jaetun toisen sijan, kolmannen sijan ja kunniamaininnan.

 
Helmi Remeksestä löytyy muutama maininta tämän blogin arkistossa, esim:

http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2017/05/suomi-100-lasimuotoilukilpailun-tulokset.html

 
 
 
Helmi Remes: Kevyet ajatukset.
 
Yksityiskohta teoksesta Kevyet ajatukset.

Helmi Remes: Uurna I ja II.
 
Helmi Remes: Tuma I, II ja III.


Helmi Remes: Olor I ja II.

Näkymä Helmi Remeksen Huoli-näyttelystä
Galleria G12:ssa.
 
Helmi Remes: Kyynel.

Helmi Remes: Dendriitti I ja II.

Yksityiskohta teoksesta Dendriitti.

Helmi Remes: Huoli I.

Yksityiskohta teoksesta Huoli.

Helmi Remes: Syrjähyppy.

Yksityiskohta teoksesta Syrjähyppy.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti