keskiviikko 23. elokuuta 2017

Torstaina Taiteiden yössä Lasillinen kritiikkiä


Palkittujen nuorten lasitaiteilijoiden ja -muotoilijoiden pop-up-näyttely, johon vieraat kutsutaan antamaan kritiikkiä.


Lasillinen kritiikkiä -näyttelyssä on esillä teoksia neljältä eri lasitaiteilijalta ja -muotoilijalta. He ovatmyös paikan päällä ottamassa palautetta vastaan ja kertomassa työstään. Osallistuvat tekijät ovat lasitaitelija Marja Hepo-aho, lasitaiteilija Sini Majuri ja TuominenPatel design studion muotoilija-taiteilijat Terhi Tuominen ja Jitan V. Patel.

Galleria Mafka&Alakoski on suomalaiseen nykylasiin keskittyvä galleriamyymälä, joka haluaa tuoda esiin laadukasta pientuotantoa. Haluamme kutsua sinut mukaan tutustumaan suomalaiseen uuteen taide- ja käyttölasiin ja kertomaan meille, mitä sinä toivot meiltä ja suomalaisilta lasintekijöiltä jatkossa.

Millaisia teoksia sinä toivoisit näkeväsi? Entä millaisia tuotteita haluaisit käyttää?

Suomalainen lasi on maailmalla tunnettua, mutta siitä usein käytetään esimerkkeinä menneiden vuosikymmenien teoksia. Niin upeita kuin ne ovatkin, tavoitteenamme on nostaa niiden rinnalle uutta studiolasia.

Lasin puhaltaminen on erikoisosaamista vaativa käsityöammatti, jossa materiaalin tuntemus ja tekniikoiden hallinta vaatii sekä lahjakkuutta että kokemusta. Näin Suomen itsenäisyyden erityisenä juhlavuotena tekijät haluavat katsoa eteenpäin, koska on tärkeää, että Suomesta löytyy lasistudioita myös tulevina vuosina.

Taiteiden Yössä gallerialla voi käydä nauttimassa tarjoilusta sekä tutustumassa erilaisin tekniikoin toteutettuihin lasiteoksiin - ja ennen kaikkea antamaan tekijöille niin ruusuja kuin risuja.

Lasillinen kritiikkiä -näyttelyvieraiden kesken arvotaan lasinpuhalluslahjakortti (arvo 75€) Riihimäellä toimimaan Lasistudio Mafka&Alakoskeen.Lasillinen kritiikkiä
Taiteiden Yönä torstaina 24. elokuuta kello 17 - 21
Galleria Mafka&Alakoski, Iso Roobertinkatu 19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti