torstai 24. elokuuta 2017

Nuutajärvellä Lasivitriini-tapahtuma lauantainaLasivitriini-tapahtuma järjestetään jo 7:nen
kerran Nuutajärven lasikylässä.
 
Nuutajärven lasikylä elää myönteisten muutosten kynnyksellä. Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön työ alkaa vähitellen näkyä, ja ensimmäisiä merkkejä siitä on täysin uudistettu, lasitaiteilija Anu Penttisen emännöimä Kahvila + Keittiö Sylvi. Lasivitriini-tapahtuma on oivallinen hetki tulla tutustumaan myös uusiin taidekäsityöalan yrittäjiin, uusiin työtiloihin, näyttelyihin ja koko Lasikylän tarjontaan.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Lasivitriini avaa jälleen ovet Nuutajärven lasitehtaan tiloihin. Lukuisilla myyntipöydillä on eri puolilta Suomea saapuneiden lasin myyjien aarteita ostettavaksi ja katsottavaksi. Yllätyksiä saattaa ilmaantua Kotien kätköistä -pöydälle, jossa Nuutajärven kyläyhdistys myy muun muassa kirjaimellisesti vuosikymmeniä kätköissä olleita nuutajärveläisten laseja. Tälle pöydälle voi kuka tahansa tuoda omia lasiesineitään myytäväksi 5 euron hinnalla.
 

Huutokaupan myyntikohteita:
3. Johannes Rantasalon ”Natalia”
(sarjasta espanjalaiset muurahaiset) sign. 2016
4. Johannes Rantasalon ”Barry”
(sarjasta BeeGees) sign. 2016.

Nuutajärven muotoilijat, puhaltajat ja taidekäsityöläiset avaavat työtilansa ja pajansa, joihin kannattaa kurkistaa, sillä samanlaista kattausta et voi nähdä missään. Kauniissa vanhoissa rakennuksissa toimivissa Iittalan Nuutajärven Outlet-myymälässä ja NuGO Shopissa on yhteensä kymmenien eri muotoilijoiden tuotteita. Kannattaa poiketa myös lasitaiteilija Markku Salon uudessa galleriassa, Pajassa, jossa on hänen nykytuotantonsa ohella suuri pöydällinen yli 30-vuotisen uran kuluessa syntyneitä prototyyppejä, kokeiluja ja tuotantoesineitä. Ne ovat myynnissä vain Lasivitriini-päivänä.

Lasivitriinin ytimessä ollaan huutokaupassa ja yleisön lasiesineiden tunnistamisessa. Huutokaupan ainutlaatuiset taidelasiesineet ovat olleet aina suuren kiinnostuksen kohteina. Ja jono lienee odotettavissa, kun Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivisto ja tutkija Hannele Viilomaa tunnistavat yleisön lasiesineitä museossa. Lasimuseo Prykäriin (Designmuseo Nuutajärvi) on vapaa pääsy tapahtumapäivänä.

Päivän aikana on viimeinen tilaisuus tutustua koruihin ja kunniamerkkeihin keskittyvään Sydämen puolella -kesänäyttelyyn. Näyttely on saanut säihkeessään ja mielikuvituksellisuudessaan paljon myönteistä huomiota.

 
Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 26.8.2017 klo 10–16.

Tapahtuma ohjelma:

klo 10–16    Uuden ja vanhan lasin myynti, Lasitehdas Hakahytti.

klo 10–12    Vanhan lasin tunnistus, Kaisa Koivisto ja Hannele Viilomaa, Suomen lasimuseo. Lasimuseo Prykäri, max.3 esinettä hlö.

klo 13–14    Lasihuutokauppa, Lasitehdas Hakahytti. Näyttö klo 12–13, meklarina Jukka Pulakka. Kuvallinen huutokauppakauppaluettelo: http://lasivitriini.fi/docs/lasivitriini-huutokauppa2017.pdf

klo 10–16    Kesänäyttely avoinna: Sydämen puolella – korut ja kunniamerkit. Vanhan hytin halli, vapaa pääsy.

klo 9.30–18 Kahvila + Keittiö Sylvi avoinna.

klo 10–17    Designmuseo Nuutajärvi / Prykäri avoinna, vapaa pääsy.

klo 10–16    Pruukin pajat ja myymälät avoinna.

klo 10–18    NuGO Shop avoinna.

klo 10–19    Iittala Outlet avoinna.


Huutokohde 11:
Alma Jantunen: ”Pink Lady”,
uniikki, sign. 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti