perjantai 4. huhtikuuta 2014

Opiskelijahaku Nuutajärven lasikouluun 11.4. mennessä

Syksyllä 2013 Nuutajärvelle ei poikkeuksellisesti otettu uusia opiskelijoita, koska opetuksen jatko oli epävarmaa Nuutajärven lasitehtaan lopettamisen vuoksi. Elokuussa 2014 aloittaa taas uusi vuosikurssi, nyt aikuisille suunnattuna näyttötutkintoon valmistavana koulutuksena. Tutkinto on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa tai lyhyemmässä ajassa riippuen aiemmasta osaamisesta.

Kuvaruutukaappaus: www.kktavastia.fi

Nuutajärven lasikylässä annettavaa opetusta kutsutaan puhekielessä Nuutajärven lasikouluksi, mutta virallisesti se on Ammattiopisto Tavastian koulutustoimintaa, joka valmistaa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon (artesaani, lasiala). Koulutus on tarkoitettu lasinpuhaltajan ammattitaidosta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat suorittaneet ylioppilastutkinnon, lukion tai ammatillisen tutkinnon. Koulutus on monimuotoista ja se sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja työssä oppimista henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti. Koulutus on päiväopetusta. Lähiopetus toteutetaan Nuutajärvellä valtaosin lasihytissä työskentelynä, jossa teoria nivoutuu tiiviisti tehtäviin töihin. Asiakas- ja projektityöt ovat oleellinen osa opetusta.

Kuvaruutukaappaus: www.kktavastia.fi

Lasinpuhaltajien koulutus käynnistyi 1993 osana Hämeen ammatti-instituuttia, joka jatkoi Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen maineikasta perinnettä. Vuodesta 2003 alkaen lasikoulu on ollut osa Ammattiopisto Tavastian toimintaa. Opettajina Nuutajärvellä toimivat Marika Kinnunen ja Sara Hulkkonen.


Lisää netissä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti