sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut 26. - 27.4.


Yksi varma kevään merkki on perinteinen antiikki-, taide- ja keräilyalan messutapahtuma Hämeenlinnassa. Tapahtuma järjestetään pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna eli 26. - 27.4. Hämeenkaaren urheilutalossa osoitteessa Hämeensaarentie 3. Messut ovat avoinna yleisölle molempina päivinä klo 10 - 16.

Tarjolla on jälleen monipuolisesti erilaista vanhaa, keräilyllistä ja nostalgista tavaraa. Myynnissä on esim. antiikkiesineitä, taidetta, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kirjoja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, militariaa, vanhoja tekstiilejä, keräilyleluja, yms. Keräilyalan yhdistyksistä palvelevat messuvieraita osastoillaan Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry, Janakkalan Postimerkkikerho ry ja Etelä-Hämeen Numismaatikot ry.
 
115 Taidelasi, Iittala sign. TAPIO WIRKKALA 3?25 "Jäävuori" k=19,5cm.
 
Uutena ohjelmanumerona messujen yhteydessä järjestetään sunnuntaina 27.4. klo 14.00 alkaen messuhuutokauppa. Hämeenlinnan Huutokauppakamarin ja Piijuska Ky:n yhteistyössä järjestämässä huutokaupassa on myynnissä 115 erän valikoitu kokoelma antiikkiesineitä, taidetta, taidelasia, Arabian ja Kupittaan Savi Oy:n esineitä, taidekeramiikkaa, hopeaa, militariaa, koruja, postikortteja, lasikirjoja, yms.

Huutokauppakohteet ovat esillä koko messujen aukioloajan ja niistä voi myös näytön aikana jättää ennakkotarjouksia, jos ei pääse osallistumaan sunnuntain varsinaiseen huutokauppaan. Huutokauppakohteiden kuvat ja luettelo löytyy Piijuska Ky:n nettisivuilta ositteesta www.piijuska.net.
 
105 Taidelaseja 2kpl, Riihimäen Lasi Oy toinen sign. Arttu Brummer k=10cm ja 15,5cm. Kuva: www.piijuska.net
 
Huutokaupan huippukohteista mainittakoon mm. iso erä Liisa Hallamaan taidekeramiikkaa (huutokaupan kohdenumerot 18 - 21) sekä hopeinen savukerasia, jonka kannessa on kaiverrettuna Suur-Suomi ja talvisodan JR15:n merkki. Tämän ovat ko. rykmentin 6. komppanian miehet lahjoittaneet hämeenlinnalaiselle komppanianpäällikölleen välirauhan aikana (no 37). Tarjolla ovat myös erittäin harvinainen Lauri Leppäsen suunnittelema pronssinen Mannerheim -reliefi vuodelta 1931 (no 42) sekä Tapio Wirkkalan Iittalan lasitehtaalle 50-luvulla suunnittelema isokokoinen Jäävuori -taidelasi (no 115).
 
110 Lasilintu, Nuutajärvi sign. O Toikka "Lintu sininen" 1991-94 p=23cm.
 
Huutokaupassa myydään myös useampi erä vanhoja postikortteja, esimerkiksi paikkakuntapostikortteja 1900-luvun alusta mm. Helsingin, Hangon, Turun, Porin, Porvoon, Loviisan alueilta (numerot 44 - 49). Tarjolla on myös runsaasti Arabian astioita, esimerkiksi maitokaatimia sekä osia mm. Kesäkukka ja Singapore -sarjoista ja useita isoja kotimaisia hopeaesineitä.

Tapahtumaan on pääsymaksu, aikuisten lippu maksaa 8€ ja perhelippu 16€. Perhelipulla pääsee tapahtumaan kaksi saman talouden aikuista ja kaikki perheen alle 18-vuotiaat lapset. Molempina päivinä klo 14 - 16 pääsyliput myydään alennuksella, aikuiset maksavat silloin 6€ ja perheet 12€. Kahden päivän lisälippu toista messupäivää varten maksaa lauantaina ostettuna 4€/henkilö. Alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa tapahtumaan ilmaiseksi.
 
112 Taidelasi, Nuutajärvi sign. Kerttu Nurminen "Akilleija" k=17,5cm.
 
Hämeenkaaren piha-alueella on maksutonta ja viereisellä Hämeensaaren parkkipaikalla on maksullista paikoitustilaa messuvieraiden autoille. Messutiloissa palvelee Cafe Pannun messukahvila koko messujen aukioloajan.

 
Lisää netissä:
http://www.laatumessut.com/hameenlinna0414.htm

 
111 Taidelaseja 2 kpl, Iittala sign. Tapio Wirkkala ja sign. Erkki Vesanto k=20cm ja 29,5cm. Kuva: www.piijuska.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti