tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kirpputorisurffailua Helsingissä

Helsingissä ei ole löytynyt selkeää mantteliperijää Valtterin kirpputorin pari vuotta sitten päättyneelle toiminnalle. Suvilahden entisen voimalaitoksen kattilahallissa on järjestetty pari kertaa kirpputori, joka on osoittautunut hyvin suosituksi sekä myyjien että ostajien keskuudessa. Ohessa on kuvia viime sunnuntailta. Seuraavan kerran Kattilahallin kirppis järjestetään 27.4. ja kaikki 140 myyntipaikkaa on jo nyt varattu.


Lauantaina sää oli aurinkoinen, mutta melko viileä. Hietsuun oli tullut jo yli 20 myyjää. Useimmat heistä olivat kirpputorin "vakiokauppiaita".

Lasia oli tarjolla vähän. Mielenkiintoisin lasiesine oli ehkä tämä noin 10 litran armeijan pullo patenttikorkilla. Ei ole tietoa mille aineelle pullo oli tarkoitettu mutta kyllä siinä voisi säilyttää vaikka "Poikaa". Lisää aiheesta netissä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kilju

Sunnuntaina oli auki Helsingin kirpputoritarjonnan uusi tulokas eli Kattilahallin kirppis. Paikka on varmaankin ulkonäöltä tuttu kaikille Itäväylän tai metron käyttäjille. Paikalle pääsee helposti metrolla Sörnäisten asemalta tai raitiovaunuilla 6 ja 8. Talosta ja sen tapahtumista löytyy tietoa netistä: http://www.suvilahti.fi/

Suvilahden entisen voimalaitoksen julkisivu on komea ja tuo etäisesti mieleen Metropolis-elokuvan. Klo 10-12 sisälle pääsivät vain myyntipaikan varanneet. Tästä pidettiin ehdottomasti kiinni vaikka sisään yrittäjiä oli monenlaisia, esim. ammattikauppiaita ja vaikkapa näiden kuvien ottaja.

Noin klo 11.30 pihalle alkoi kertyä jonoa. Järjestysmiehet huolehtivat siitä että kaikki odottajat olivat yhdessä jonossa.

Ovien avautuessa klo 12 jono oli varmaankin satoja metrejä pitkä ja ulottui pihalta viereiselle kadulle.

Paikalla oli noin 140 myyjää, mutta hyvin sinne vielä mahtui ostajien pitkä jono.

Lasia oli tarjolla melko vähän. Kun pöytiä katseli tarkemmin, niin eräällä pöydällä oli muutama mielenkiintoinen lasiesine. Pienen keskustelun jälkeen selvisi, että myyjä oli lasinkeräilijä, joka oli ottanut myyntiin muutamia kaksoiskappaleita. Tässä on kuvia noista esineistä.

Riihimäen lasin Lyyra-sarjan astia.

Vaakunalautanen.

Lasinpuhaltajan taidonnäyte.

Eräällä toisella myyjällä oli isoisältä peritty viinikarahvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti