lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kuvia Porvoon messuilta

Porvoossa on meneillään kaksipäiväiset antiikkimessut Taidetalossa. Tämä kulttuurikeskittymä on hieno miljöö messuille ja parkkitilaakin on riittävästi, kun paikka on ydinkeskustan ulkopuolella, vaikkakin kävelymatkan päässä torilta ja vanhan kaupungin antiikkiliikkeistä.

Porvoossa käydessä kannattaakin aina poiketa Jokikadun ja Raatihuoneentorin varsilla olevissa liikkeissä, joita on puolitusina.

Itse messutapahtuma on pienehkö, mutta sympaattinen. Lasiesineitä ei ole valtavasti pöydillä, mutta kuitenkin sen verran, että näkyi tutuilla vanhan lasin kerääjillä olevan kasseja kannettavanaan.

Messutapahtuman alkamista odotti iso joukko, kun jossain julisteissa oli ilmoitettu alkamisajaksi perinteinen klo 10, mutta avautumisajaksi olikin muutettu klo 11.

Pentti Riikosen Euro Art & Antikin osastolla on tapahtuman hienoin taidelasivalikoima.


Tapahtuman hienoin esine on tämän Helena Tynellin muotoilema, Riihimäen lasin valmistama Revontulet-taidemaljakko.


Muun muassa i-lasia Euro Antikin pöydällä.


Riikosen pöydällä ovat nämäkin.


Kotimaan matkailija oli suosittua Suomessa 1960- ja 70-luvuilla, kun autokanta yleistyi. Silloin ostettiin paikkkuntaviirejä, huopapohjalla olevia hihamerkkejä ja auton ikkunaan liimattavia merkkejä. Värikästä retrotavaa.Ei siitä ole niin kauan, kun ei ollut tietokonepelejä tai elektoniikkapelejä. Tämä tv-sarjan oheistuote taitaa olla 60-luvulta.Monenlaista kauneutta.Lysteri- eli myrkkylasiesineet jakavat mielipiteitä, mutta niille on oma keräilijäkuntansa. Englannissa carnival glass –esineet ovat suositumpia kuin meillä.


Köyhän kristalli loistaa komeasti tummalle kankaalle asteltuna. Huomaa selvästi, että joku vanhan puristelasin keräilijä on jo käynyt, kun pöydällä on tyhjä paikka.Moni keski-ikäinen pysähtyi hetkeksi tämä pöydän äärellä. Joidenkin mielestäni laskutikku on edelleenkin hieno keksintö, mutta monelle keskikoulun pakollisista laskutikkuharjoituksista tuli elinikäinen trauma.


Ainakin nämä ovat ekologisia lasku"koneita".
 

 


Paikalla oli myös suomensukuisia myyjiä vähän kauempaakin.
Kaunis jugend-tyylinen puristelasikermakko.


Kun tupakointi on vähentynyt, on tuhkakupeista tullut koriste-esineitä ja hintapyynnötkin ovat nousseet.Saa odottaa kevään tuloa aika pitkään ennen kun näihin Porvoon Taidetalon edustalla oleviin puihin puhkeaa lehdet.

2 kommenttia:

  1. Huomenna on tarkoitus piipahtaa Taidetehtaalla. Näkyi olevan tarjolla kaunis neulavati (Nuutajärvi?) ja monta muuta kaunista lasiesinettä.

    VastaaPoista
  2. Hei! Olisin kysynyt kenen pöydällä oli tarjolla puristelasia eli köyhän kristallia? Siinä olisi kiinnostavia esineitä.

    VastaaPoista