Kulta-aika on Hepo-ahon ja Alakosken yhteinen teoskokonaisuus. Esineet ovat ensi kertaa näytteillä Suomen lasimuseossa 7.6. - 1.9.2013. Näyttely kertoo groteskia tarinaa näkyjen ja muistojen kaltaisista hetkistä. Teemassa näkyy vahvana kolikon kääntöpuoli ja kultareunusten haikeat vivahteet. Esineiden yksityiskohdilla on näyttelyssä tärkeä rooli. Tarkastelemalla esineitä lähempää esille tulee muutakin kuin loistoa ja kauneutta. Kulta-ajan teokset ovat vapaasti suupuhallettuja, monivaiheisesti valmistettuja esineitä. Suuri painoarvo on myös lasin jälkikäsittelyllä (hiekkapuhallus, kaiverrus, kultaus ja maalaus).
MARJA HEPO-AHO
Nuori lasinpuhaltaja työskentelee Riihimäen vanhaan lasitehtaaseen perustetussa Verstakko osk:n tiloissa puhaltajaparinaan Kari Alakoski. Hepo-ahon Mafka -tuotemerkin esineissä yhdistyy perinteinen lasintekeminen ja moderni muotoilu. Yksilölliset esineet ovat korkealaatuista käsityötä, suupuhallettua käyttötaidetta. Vuonna 2012 Marja valittiin Vuoden nuoreksi kädentaitajaksi.
KARI ALAKOSKI
Puhaltajamestarin tie on kulkenut Iittalan ja Nuutajärven kautta Riihimäelle. Nyt Riihimäen vanhassa lasitehtaassa syntyy tulevaisuuden klassikoita. Taiteilija valmistaa teoksensa useilla vaativilla tekniikoilla. Alakosken taidelasissa heijastuu pitkä kokemus ja voimakas näkemys. Alakoski puhaltaa taide- ja piensarjatuotteensa Verstakko osk:n tiloissa.
Lähde www.suomenlasimuseo.fi
Oheiset kuvat on otettu näyttelyn avajaisten yhteydessä 6.6.2013
Lasitaiteilija, lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski vasemmalla. |
Etualalla on Kari Alakosken teoksia. |
Marja Hepo-Ahon illalliskattaus. |
Kattaukseen kuuluvia lasiesineitä voi ostaa yksittäiskappaleina. |
Alakosken ja Hepo-Ahon yhteistyönä syntyneitä lautasia. |
Riihimäen paikallislehti Aamuposti julkaisi jutun Kulta-aika -näyttelystä 07.6.2013 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti