tiistai 12. kesäkuuta 2012

Riihimäen Lasi- ja keräilytapahtuma avasi lasinkeräilijöitten kesän


Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämä tapahtuma keräsi nyt 12. kerran lasinkeräilijät Riihimäelle lasimuseon pihamaalle lauantaina 9.6. Edeltävänä päivänä ja vielä saman päivän aamuna sääennustusten mukaan tulossa oli runsaan sateinen päivä. Ilmeisesti tästä pelästyneenä muutama myyntipaikka oli tyhjänä ja myös asiakkaita oli jonkin verran vähemmän kuin aikaisempina kesinä. Sadetta ei kuitenkaan tullut, välillä jopa paistoi aurinko. Pahimmillaan tuli sen verran sadepisaroita, että varovaisimmat ehtivät avata sateenvarjonsa, mutta sitten sekin kuuro loppui.

Tarjolla oli erittäin laaja valikoima erilaisia lasiesineitä ja jonkin verran keramiikkaa sekä muita pienesineitä. Missään muussa tapahtumassa ei ole tarjolla yhdellä kerralla näin paljoa kotimaisia lasiasineitä. Hintahaitari oli yhdestä eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Tarjolla olleiden esineiden kirjo käynee ilmi oheisista kuvista.


Suomen lasimuseo on entinen Riihimäen lasin tuotantolaitos, jota kutsuttiin alatehtaaksi. Alunperin se rakennettiin vuonna 1914 turvejauhotehtaaksi. Lasitehtaaksi se muutettiin 1921 ja lasimuseoksi 1980.

Sääennustusten vuoksi monet myyjät virittivät sadekatoksen osastolleen.

Riihimäen lasin vihreätä kauneutta.

Oiva Toikan värikkäitä teoksia, oikella Aallon ja Franckin suunnittelemat esineet.


Pilvipoutainen sää oli eduksi niin värillisille kuin värittömillekin lasiesineille.Ruotsalaisia taidelasiesineitä oli myös tarjolla.


Osa myyntipaikoista oli lasimuseon viereisen puistikon suojassa.


1960- ja 70-lukujen värilasi oli pääosassa Lasi- ja keräilytapahtumassa.
Vanhempia lasiesineitä oli selvästi vähemmän.


Ajan Muiston Veikko Helppi vaihteeksi asiakkaan roolissa.

Mikko Adolf Kolehmainen oli Riihimäen lasitehtaan perustajia. Lasimuseon pihalla on hänen syntymänsä satavuotisjuhlan kunniaksi pystytetty lasinpuhaltaja-patsas.

Kumelan lasitehtaan maljakoita, joissa on hienot hiontakoristelut.

Edellisten kanssa samalla Tolkontiikin pöydällä oli myös hienoja Aimo Okkolinin kristalliesineitä.


Täydennystä aurinkopullokokoelmaan tai uuden kokoelman alku ?Jarkko Ahtola myyntipöytänsä ääressä.

Kaiken kaikkiaan värikäs kattaus.

Fifty-Sixty Stylen Jarmo Kaappa asettelee esineitä osastollaan.
Siiroisen ja Tynellin punaista hehkua.Ajan Muiston osastolla oli jälleen näyttävä valikoima Okkolinin kristalliesineitä.


Ajan Muiston Veikko Helpillä sylissään iso Riihimäen lasin Kuusi-sarja lyhdyn lasi.
Lasinkeräilijöiden Pick-Nick ?


1 kommentti:

  1. Seitsemäs kuva alhaalta, onko antaa mitään lisätietoa etualan turkoosihtavasta esineestä? Löytyi kotoa kaapista, mutta netistä en löydä mitään tietoa. :)

    VastaaPoista