sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lasimuseon kesänäyttelyssä LASIA JA MUUTA


Nykyisin yhä harvempi muotoilija on erikoistunut yksinomaan tiettyyn materiaaliin. Kesänäyttelyssämme pääpaino on teollisessa sarjatuotannossa, jossa keskitytään uudempaan tuotantoon pääasiassa ajanjaksolta 1990 - 2012.

Kriteerinä on, että osallistujat ovat suunnitelleet sarjatuotantoon tuotteita sekä lasista että muista materiaaleista. Lasimuotoilijat esittelevät näyttelyssä lasin lisäksi muista materiaaleista suunnittelemiaan tuotteita ja teolliset muotoilijat myös suunnittelemaansa lasia muiden huipputuotteittensa lisäksi.

Mukana on sekä muotoilijoita, joilla on jo näyttävä ura että nuoria lupauksia, joilla on työura vasta alussa.

Näyttelyssä on esillä seuraavien muotoilijoiden töitä:

Risto Granlund, Annaleena Hakatie, Mari Isopahkala, Teemu Järvi, Vesa Kattelus, Jukka Korpihete, Harri Koskinen, Camilla Kropp, Mikko Laakkonen, Stefan Lindfors, Pertti Metsälampi, Camilla Moberg, Katriina Nuutinen, Heikki Orvola, Anni Paunila, Pentagon Design, Anu Penttinen, Markku Piri, Ritva-Liisa Pohjalainen, Ristomatti Ratia, Markku Salo, Antti-Jussi Silvennoinen, Marja Suna, Kirsti Taiviola, Marjukka Takala, Oiva Toikka, Kati Tuominen-Niittylä, Jorma Vennola ja Björn Weckström.

Näyttely on esillä 1.6. – 23.9. ja aukioloajat ja ajo-ohjeet löytyvät netistä: www.suomenlasimuseo.fiRisto Granlund: Diabolo 2011. Kuva: Erika Beazreg / www.suomenlasimuseo.fi


Jukka Korpihete: Kenno-kynttilälyhty 2002. Kuva: Korpihete Oy / www.suomenlasimuseo.fi


Pertti Metsälampi: Crash 2000. Kuva: Rauno Träskelin / www.suomenlasimuseo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti