tiistai 26. kesäkuuta 2012

Gunilla Jungin malja Pariisin maailmannäyttelyyn


Gunilla Jung muotoili joukon lasiesineitä, jotka Karhulan lasitehdas vei Pariisin maailmanäyttelyyn 1937. Oheinen malja on tunnetuin hänen muotoilemistaan lasiesineistä. Sitä on valmistettu ainakin värittömästä, sinisestä ja savunharmaasta lasista. Niitä on koristeltu kaiverruksin. Kyseistä maljaa näkee silloin tällöin myytävän Göran Hongellin nimellä. Jostain syystä on olemassa useita kappaleita, jotka tosiaan on signeerattu GH – Karhula eli Hongellin nimikirjaimilla. Pohjassahan pitäisi olla GJ – Karhula. Oheisista esineistä tuo savunharmaa on signeerattu GH. Ebay:ssakin on tällä hetkellä myynnissä tällainen GH -signeerattu versio USA:ssa, siitä on tuo keltasävyinen kuva alimpana:Etualalla olevat Gunilla Jungin muotoilemat maljat on koristeltu kaiverruksin.


Tässä näkyy tuo ornamenttinä kiertävä koristekuvio.


Etualalla olevan savunharmaan pohjassa oleva signeeraus seuraavassa kuvassa.


Aidolta näyttävä signeeraus lienee vanhempi kuin viime aikoina dremel -poralla tehdyt väärennökset.

2 kommenttia:

 1. Kiitos, nyt se tieto löytyi!
  Kirkas lasimalja koristekaiverruksin on isoäidin peruina minulle tullut. Pohjassa kaiverrus G.J. Karhula. Kaiverrettu "kaunokirjaimin", ei tuollaisina kuin kuvassa. Kaunis, edelleen yksi kauneimmista omistamistani lasiastiosta.

  Terveisin Sari Mikkelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari, minulla myös kaunokirjaimin nuo nimikirjaimet ja Karhula samanlaisessa maljassa. Lienee aika harvoin tarjolla. Minulla on kyllä maljassa hiukan ohuita naarmuja ja pieni kirpunpurema pohjassa. En yhtään tiedä hinta-arviota tälle. Se kyllä kiinnostaa.

   Poista