Pullon kaikki sivut on koristeltu maalatuilla kuviolla ja nupissakin on koristelut. |
Tästäkin pullosta löytyy tuo kärpäsen kuva ja teksti kertoo pullon valmistuneen helmikuussa 1946.
|
Tämä on Karhulan taskumatti. Vastaavanlaisia esineitä on valmistettu myös ainakin Iittalassa ja Viialassa. Pullon pohjassa on tehtaan nimi.
|
Toivottavasti kovin monen lasinkeräilijän kunto ei tänä juhannuksena ole ollut samanlainen kuin taskumatin kylkeen maalatulla herralla.
|
Heippa!
VastaaPoistaKiitos hienosta blogista! On suuri ilo lukea sitä.
Osaisitko tarkentaa tuosta maalatusta kukkopullosta.
Sanoit että alkuperäinen tehtiin työnantajaliiton 1929-kokoukseen. Oliko kyseessä siis Suomen Lasiteollisuustyöväen Liiton kokous vai mikä kokous?
Olisin todella kiitollinen jos osaisit kertoa enemmän.
t. Tria
Tieto on peräisin Suomen lasimuseon julkaiseman kirjan "100 vuotta Karhulan lasia" kuvatekstistä. Siinä siis puhutaan työnANTAJAliiton kokouksesta eikä työntekijöiden kokouksessa.
VastaaPoistaVilho Annalan kirjoittaman Suomen lasiteollisuuden historiikin sivuilla 809 - 814 kerrotaan Suomen lasiteollisuusliiton toiminnan alkuvaiheista. Tekstissä mainitaan, että 1929 liiton puheenjohtajaksi vaihtui Riihimäen lasin toimitusjohtaja A.P. Kolehmainen eli lasiteollisuuden työnantajaliitolla on ollut kokous vuonna 1929. On siis hyvin mahdollista, että juuri tuohon kokoukseen Karhulan lasitehdas on valmistanut ensimmäiset maalatuilla kukoilla koristellut pullot.
Vuonna 1906 perustetun Suomen Lasiteollisuusliiton nimi muuttui Suomen Lasiteollisuudenharjoittajain Liitoksi 1918 ja 1938 nimeksi tuli Lasiteollisuusliitto.
Myytiinkö Bukowskismarketissa yksi alkuperäisistä kukkopulloista?
VastaaPoistahttps://www.bukowskismarket.com/fi/539580-pullo-lasia-1800-luku