keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Nuutajärvellä hyvää kehitystä


Sisäkuva Nuutajärven remontoidusta hotellista Forssan Lehden etusivulla 19.9.2024.


Yrittäjä Ari Salmi osti vuoden 2022 alussa yrityksensä kautta Nuutajärven Pruuki Oy:n osakekannan Nuutajärven lasikylän kulttuurisäätiöltä. (https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2022/02/nuutajarven-lasikyla-uudistuu.html) Silloin tavoitteena oli saada lasikylään 50 000 kävijää vuosittain. Tänä vuonna kävijöitä on ollut jo tähän mennessä yli 60 000. Parhaimmillaan kävijöitä on ollut lasitehtaan kukoistaessa noin 200 000, mutta nyt tavoitteeksi asetetaan 100 000 kävijää vuodessa.


Nuutajärven Pruuki Oy:n liiketoimintajohtaja Mika Liesivesi Designmuseo Nuutajärven edessä Lassi Puhtimäen ottamassa Forssan Lehden kuvassa.

Forssan lehti uutisoi näyttävästi investointien jatkumisesta ja hyvästä kävijämäärästä eilen 19.9. Jaakko Kyrön toimittamassa jutussa kerrotaan, että uusi yrittäjä on investoinut lasikylään tähän mennessä yli 2,5 miljoonaa euroa. Rakennuksia on kunnostettu, Pajarakennukseen on tehty hyvät näyttelytilat ja pruukikylän hotelli on remontoitu. Ensi vuonna Nuutajärven lasimuseo Prykärin yläkertaan rakennetaan tilat vaihtuville näyttelyille yhteistyössä Designmuseon kanssa. Ensi vuonna erilaisia tapahtumia järjestetään enemmän, esimerkiksi Lounais-Hämeen musiikkipäivät järjestää festivaalin 29.6. – 6.7.2024 nimellä Lasi ja musiikki – Heijastuksia ja hehkua Nuutajärvellä. Toikan Lintukoto saa tilat hirsirakennukseen, jossa viimeksi on toiminut NuGO shopin myymälä. Sen viereiseen varastohalliin valmistuu myöhemmin lasihytti, jossa yleisö pääsee seuraamaan lasiverstakon työskentelyä.

Ensi lauantaina 23.9. lasikylässä järjestetään Nuutajärvi tutuksi päivä: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2023/09/nuutajarvi-tutuksi-paiva-lauantaina-239.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti