lauantai 9. syyskuuta 2023

Aurinkoiset antiikkimarkkinat Hyvinkäällä

 


Upean kesäinen sää sai varmaan monet tänään ulkoilemaan, mutta kyllä Hyvinkään vanhalle villatehtaallekin saapui mukavasti väkeä markkinatunnelmaa luomaan. Myyjäpaikatkin olivat meille kaikki käytössä. Tämä tapahtuma oli yksipäiväinen, mutta tästä käynnistyi syksyn tiivis myyntitapahtumien kausi: 13.-19.9. Habitaren antiikki, 23.-24.9. Keräilykuumeen Seinäjoen messut, 30.9.-1.10. Billnäs october fair, 7.-8.10. Kaapelitehtaan retro & vintage -tapahtuma, 21.-22.10. Kattilahallin messut, 28.-29.10. Lahden messut, 4.-5.11. Wanhan Sataman messut, 18.-19.11. Hämeenlinnan messut.


Vasemmanpuoleisessa lampunlasissa oli vielä Karhulan lasitehtaan valaisinlasin liimamerkki tallella.

Uniikki Aimo Okkolinin teos on Riihimäen kaupungin antama lahja.


Juha Juselius myi itse tekemiään lasiesineitä sekä vintagelasia. Vasemmassa ja oikeassa reunassa on hopeoituja lasiesineitä. Lasiesineen hopeointiprosessi on samankaltainen kuin peilin taustan hopeointi.Tämä kupariesine saattaa aluksi näyttää tusinatuotteelta, mutta sen pohjassa on Artekin stanssileima.

Arkiset lasilasista tehdyt pienet tuhkakupit ovat muuttuneet muistoesineiksi ja keräilykohteiksi.

Valion satavuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2005 valmistettu pienoisveistos ei vielä ole suomalaisen maitotuotannon muistoesine, vaikka lehmiä ei eteläsuomalaisessa maisemassa enää juuri näe.
Vicke Lindstrandin suunnittelema kaiverrettu/hiottu maljakko.
Gunnel Nymanin maljakko.
Voisiko tämä olla Nanny Stillin Black and white sarjaa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti