keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Antiikki ja design 1/2022

 

Tämän vuoden ensimmäisen Antiikki ja design –lehden ensimmäisen numeron kannessa japanilaista keramiikkaa Thomas A. Regelskin ja Kaisa Konosen kokoelmasta. Lehden sisäsivuilla kerrotaan heidän japanilaisesineiden laajasta kokoelmasta.

Elina ja Pekka Brummer ovat monelle tuttuja antiikkimessuilta, joissa heidän osastollaan on varsinkin Tapio Wirkkalan Rosenthalille muotoilemia esineitä. Pari vuoden ajan myyntitapahtumia on voitu järjestää niukasti ja heidän Brummer & Brummer –yrityksensä suunnitteleekin nettikaupan avaamista. Toistaiseksi heidän sivustonsa www.brummerhome.com tarjoaa laajan visuaalisen tuoteluettelon.


Vuokko Nurmesniemen elämä ja ura –kirja kertoo tarinan yhdestä oman aikansa kansainvälisesti arvostetuimmasta suomalaisesta tekstiilisuunnittelijasta. Hän aloitti työskentelemällä noin kuusi vuotta Marimekolla, mutta perusti oman yrityksen jo 1964.


Antti Kaijalainen on laatinut valaisinten ABC:n.


Taidemaalari Vilho Lammen töitä oli esillä Helsingin taidemuseossa 2020, mutta Oulun taidemuseossa on nyt esillä laajempi näyttely, jossa on esillä myös museon omia uusia hankintoja sekä yksityiskokoelmista lainattuja teoksia.


Liikemies Allan Hjelt (1885–1945) ehti olla monessa mukana, hän mm. sai aikanaan Riihimäki Oy:n lasiesineitä, Arabian keramiikkaa ja Artekin huonekaluja esille Milanon triennaaliin. Maria Ekman on tehnyt kirjan Allan Hjelt – murrosvaiheiden liikemies.


Lukijoiden kysymyksissä on esillä mm. tämä maljakosta tehty lampunjalka.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti