torstai 30. joulukuuta 2021

Marlin miniatyyripullo

 

Miniatyyrikokoinen Marlin likööripullo.


Näin vuodenvaihteen lähestyessä monet varautuvat alkoholipitoisten juomien nauttimiseen. Jotkut myös ottavat liikaa. Oheinen pullo on turvallinen valinta, kun sen tilavuus on vain 5 cl eli yksi annos, tai no; vähän reilu annos. Tämän pullon on valmistanut Riihimäen Lasi, mutta Kymenlaakson museon kokoelmissa on vastaava, mutta Karhulassa valmistettu. Onkohan muotti ollut tilaajan eli Marlin omaisuutta, jolloin se on voinut kilpailuttaa lasitehtaita eri aikoina?


Onko tuo pullon kylkeen kuvattu kasvi lakka eli suomuurain vai mesimarja eli maamuurain?Pullon pohjassa on Riihimäen Lasin R2 –massaleima.Samanlaisia pulloja on valmistanut myös Karhulan lasitehdas.

 

LISÄYS 31.12. 2021:

Kiitos nimettömälle henkilölle, joka lähetti kommenttina linkin sivulle, josta vastaus löytyy kuvan muodossa eli kyseessä on suomuurainlikööripullo.

Tässä miniatyyripullossa on etiketti jäljellä ja sen mukaan on kyse Marlin suomuurainlikööristä. Kuva on kopioitu sivustolta, jolle on koottu kuvia ympäri maailmaa erilaisista miniatyyripulloista: https://www.minibottlelibrary.com/mbl/alpha/zz-marli/index.php


1 kommentti:

  1. Tämän sivun mukaan kyseessä on Marlin Suomuurain Liqueur -pullo: https://www.minibottlelibrary.com/mbl/alpha/zz-marli/index.php

    VastaaPoista