maanantai 20. joulukuuta 2021

Hyvää Joulua!

 

Kaj Franckin punaiset Prismat ovat Nuutajärven rubiinia.


Tänään alkoi jouluviikko, joka ei tällä kertaa tuota niin paljon ”ylimääräistä” vapaata, kun aattoa vietetään perjantaina. Vuonna 2024 on luvassa pitkä juhlakausi, kun aatto osuu tiistaille; uudenvuoden kanssa siitä syntyy lähes kahden viikon putki, jonka kolme irrallista arkipäivää moni varmaan pystyy vaihtamaan vapaiksi.

Näin joulun alla moni on laittanut punaisia lasiesineitä esille. Ville lähetti kaksi kuvaa punaisista Kaj Franckin Prismoista, jotka on valmistettu Nuutajärvellä. Kuvien saatteeksi hän kirjoitti:

Tänä vuonna sitten villi toive ja jahti toteutuivat – suorastaan ylitoteutuivat. Kipinä syttyi 2016 Lasipäivillä, jolloin pyörittelin käsissäni pienintä rubiininpunaista Prismaa. Se olisi maksanut 950 euroa. Kävelin 2 min ja pysähdyin. Mitä teit?? Jätit sen sinne. Äkkiä takaisin, mutta joku toinenkin oli ihastunut. Kyselin, että minneköhän oli mennyt. Olisin tehnyt tarjouksen siitä.

Mutta kipinä löi liekin, joka paloi kiivaasti kasvaen. Ensin sain 2017 keskikokoisen, sitten meni vuosi tai kaksi ja sain pienimmän. Ja tänä vuonna löytyi suurin ja ikään kuin lotossa varanumerona tupsahti toinen pienin. Ei se liekki vieläkään ole sammunut. Hauskat nuo pienimmät ylhäältä kuvattuina. Käsityön eroja.

 


Kiitokset kuvista ja tekstistä Villelle!

Ja hyvää joulua kaikille Lasinkeräilijän Blogin yhteistyökumppaneille ja muille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti