tiistai 21. syyskuuta 2021

Saara Korppi tuo kevään Suomen lasimuseon syksyyn

 

Saara Korppi: Plot twist 2, kuva: SLM / Marco Melander


Lasinpuhaltaja ja muotoilija Saara Korppi tuo tuulahduksen kevättä lasimuseon syksyyn. Keväällä jää on osittain sulanut ja muodostaa kristallimaisia ja pallomaisia muotoja veden pintaan.

”Olen ammentanut esineisiini inspiraatiota luonnon elementeistä, kuten kivistä ja järvistä sekä erityisesti vedestä eri olomuodoissaan. Esineistäni on helppo ottaa kiinni, ja niiden muoto heijastaa kiinnostavasti valoa. Lasimuseon näyttelyyn tulee myös esine, jonka sisälle on suljettu viskiä”, Saara Korppi kertoo. 

”On kunnia saada lasiesineitä Suomen lasimuseoon ja olla osana museon 60-vuotisjuhlaa. Toivon, että voisin tulevaisuudessa laajentaa myyntiä myös ulkomaille.”

Korppi työskentelee omassa Saara Korppi Glass Design -studiossaan Suomenlinnassa. Hän on opiskellut lasialaa sekä Suomessa että Ruotsissa, ja työhistoriaakin on molemmissa maissa.

Korpin suunnittelema viinilasi 30s Wine Glass voitti hopeaa kansainvälisessä A’ Design Award and Competition -kilpailussa (2019–2020) kategoriassa Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design. A’ Design Award -palkinto maailman vaikutusvaltaisin ja suurin design-palkinto. http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2020/05/saari-korpin-voitokas-30s-viinilasi.html

 

Korpin kevät –näyttely on esillä Suomen lasimuseossa 17.9.–24.10.

Lähde: Suomen lasimuseo

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti