lauantai 11. syyskuuta 2021

Lasimainoksia vuodelta 1953

 

Mainoksessa viitataan Gio Pontin lausuntoon; enemmän kuin taidearvostelija hän oli arkkitehti ja muotoilija, joka myös julkaisi näiden alojen Domus ja Stile-lehtiä. Hänen perustamastaan Monzan biennaalista kehittyi Milanon triennaali. Ponti osallistui suomalaisen taideteollisuuden tunnetuksi tekemiseen 1930-luvulta alkaen ja hän oli teollisuustaiteen liitto Ornamon kunniajäsen.


Tässä blogissa julkaistiin maanantaina kuva Karhula-Iittalan Aarne-lasien mainoksesta: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2021/09/aarne-sarjan-mainos-vuodelta-1953.html

Samassa Eeva-lehden  numerossa on kaksi muutakin lasimainosta: Karhula-Iittala mainostaa Tapio Wirkkalan viivahiottuja esineitä ja Wärtsilä Saara Hopean muotoilema lasistoa.

 

Wärtsilän mainoksessa ei erikseen mainita muotoilijaa nimeltä, mutta mallin nimestä jo voi päätellä sen olevan Saara Hopea muotoilema. Sarjaa myytiin USA:n markkinoilla nimellä Camilla. Aivan kuten Aarne-sarja kasvoi vuosien myötä, niin tätäkin sarjaa valmistettiin myöhemmin yhteensä kahdeksaa eri kokoa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti