maanantai 28. joulukuuta 2020

Melkein musta Festivo ?

 

Hyvin tumman vihreä yksisolmuinen Festivo,

korkeus 80 mm. Kiitokset kuvasta Jarille.


Blogin lukija lähetti kuvan hyvin tumman vihreästä yksisolmuisesta Festivosta kysyen löytyisikö tietoa tästä. Facebookissa sama esine on aiheuttanut jo keskustelua. Silloin tällöin tulee esiin erilaisia väriversioita noista Timo Sarpanevan muotoilemista suosituista kynttiläjaloista. Se lienee yleisesti tosiasiaksi hyväksytty, että värittömien lisäksi myyntiin on tehty sinisiä 1-3 solmuisia. Jonkin verran on liikkeellä 4-solmuisia valkoisiakin, vaikka niitä ei pitänyt päästä myyntiin asti, koska tekijät totesivat, ettei se ollut onnistunut kokeilu.

 

Valokuvia 6-solmuisista sinisistä ja 7-solmuisista valkoisista löytyy netistä, mutta jotkut sanovat etteivät ne ole Iittalassa tehtyjä ja jotkut ovat sitä mieltä, ettei sellaisia ole olemassakaan, vaan kyseessä on kuvamanipulaatio.

Myös 4-solmuisesta keltaisesta versiosta löytyy kuva netistä, mutta siinä on jo sen verran eroavaisuuksia, että näkee, ettei sitä ole tehty samalla muotilla kuin Iittalassa ja Nuutajärvellä valmistetut Festivot.

 

Tässä blogissa on viisi vuotta sitten julkaistu kuvia vaaleanpunaisista Festivoista. http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2015/12/punertavia-festivo-kynttilanjalkoja.html

Niissä on kyse ilmeisesti tahattomasta värivirheestä, mutta se mietityttää miten ne ovat päässeet tehtaalta ulos. Ehkä joskus myöhemmin, kun asianosaiset ovat olleet tarpeeksi kauan pois tehtaan töistä, tulee tietoon faktoja mahdollisista ”epävirallisista versioista”.

 

Kun Iittalan tuo vuosittain markkinoille uusia väriversioita Alvar Aallon ja Oiva Toikan tuotannosta, niin varmaan markkinoita olisi uusille väriversioille Festivoistakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti