sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Kumela-luento Helsingin keskustakirjasto Oodissa tiistaina 20.10.


 

Kumelan lasitehtaan tuotanto on alkanut kiinnostaa keräilijöitä, mutta vain harva tuntee tehdasta. Kumelan sukuun kuuluva ja toimittajana tuttu Satu-Lotta Peltola esittelee riihimäkeläisen Kumelan tuotantoa sekä sen vaiherikkaan ja dramaattisen tarinan.


Tervetuloa tähän Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämään ilmaistapahtumaan Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansaliin, joka on rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Kirjasto on päärautatieaseman vieressä.

 

Esityksiä on kaksi: klo 18 alkava ja klo 19 alkava. Tapahtuma on kaikille avoin, mutta koronarajoitteiden takia saliin mahtuu vain 70 ensimmäistä osallistujaa per esitys. Paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä ilman ennakkovarauksia. Koronan vuoksi SLMY ja Oodi-kirjasto vetoavat, että osallistujat käyttäisivät omia kasvomaskejaan jo kirjastoon saapuessaan. Järjestäjät pyytävät seuraamaan uutisia maanantaina ja tiistaina siltä varalta, että viranomaismääräyksissä tapahtuu muutoksia.


Tällä tapahtumalla yhdistyksemme edistää tavoitettaan tuoda suomalaista lasikulttuuria, alan toimijoita ja lasimuotoilua tutuksi. SLMY:n jäsenistöstä merkittävä osa asuu pääkaupunkiseudulla ja siksi on luontevaa järjestää tapahtumia myös Helsingissä.

Oheisessa kuvia on Kumelan tuotteita tämä blogin aikaisemmin julkaistuista postauksista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti