keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Bocuse d´Or -kisan vati Markku Salon työhuoneelta

 

Kuva: www.markkusalo.com


Maailman arvostetuimpiin kokkikilpailuihin kuuluvan Bocuse d´Orin kilpailuvadin suunnitteli ja valmisti muotoilija Markku Salo yhteistyössä muotoilija Pekka Paikkarin kanssa Salon työhuoneella Nuutajärvellä. Tarjoiluvati, jolla ruoka esitellään tuomaristolle, on suuressa roolissa kilpailussa. Vadin tulee olla sekä näyttävä että soveltuva kiivastahtiseen kilpailuun. Teräsvadin teemana on vesi. Vati on halkaisijaltaan 90 cm. Sen keskeltä nousee teräksinen ”puu”, johon on rakennettu esiteltäville ruuille tasoja, kuin puun lehtiä. Puun juurella on lehtiä ja lampia sekä virtaavasta vedestä kertovia lasipyörteitä.

 

Kuva: www.markkusalo.com


Suomen joukkue menestyi Euroopan osakilpailussa hyvin, sillä se sijoittui kisan viidenneksi ja osallistuu näin ollen loppukilpailuun. Lokakuun puolivälissä pidettyyn osakilpailuun osallistui 16 maata, joista 10 pääsi Ranskassa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin – Suomi siis vahvasti viidentenä. Kesäkuussa 2021 pidettävissä kisoissa kilpailuvati nähdään seuraavan kerran tehtävässään.

 

Kuva: www.markkusalo.com


Lue lisää:

Suomen organisaation sivuilta, Bocuse d´Or Academy Finland ry, https://www.facebook.com/bocusedorfinland/

www.markkusalo.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti