Kuva: www.markkusalo.com
Maailman arvostetuimpiin kokkikilpailuihin kuuluvan Bocuse d´Orin kilpailuvadin suunnitteli ja valmisti muotoilija Markku Salo yhteistyössä muotoilija Pekka Paikkarin kanssa Salon työhuoneella Nuutajärvellä. Tarjoiluvati, jolla ruoka esitellään tuomaristolle, on suuressa roolissa kilpailussa. Vadin tulee olla sekä näyttävä että soveltuva kiivastahtiseen kilpailuun. Teräsvadin teemana on vesi. Vati on halkaisijaltaan 90 cm. Sen keskeltä nousee teräksinen ”puu”, johon on rakennettu esiteltäville ruuille tasoja, kuin puun lehtiä. Puun juurella on lehtiä ja lampia sekä virtaavasta vedestä kertovia lasipyörteitä.
Kuva: www.markkusalo.com
Suomen joukkue menestyi Euroopan osakilpailussa hyvin, sillä se sijoittui kisan viidenneksi ja osallistuu näin ollen loppukilpailuun. Lokakuun puolivälissä pidettyyn osakilpailuun osallistui 16 maata, joista 10 pääsi Ranskassa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin – Suomi siis vahvasti viidentenä. Kesäkuussa 2021 pidettävissä kisoissa kilpailuvati nähdään seuraavan kerran tehtävässään.
Kuva: www.markkusalo.com
Lue lisää:
Suomen organisaation sivuilta, Bocuse d´Or Academy Finland ry, https://www.facebook.com/bocusedorfinland/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti