keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Janne Rahunen - Lasia Steissillä

 


Lasitaiteilija Janne Rahunen (s.1987) esittelee Steissillä, Helsingin Päärautatieaseman Kulttuurihallissa kolme teoskokonaisuutta:

Janne Rahunen on erikoistunut lasinpuhalluksen reticello-tekniikkaan. Reticello-veistoksissa lähtökohtana on tekniikan tarkkuus ja solidin lasin visuaalisuus. Reticellossa lasipuikkojen avulla saadaan aikaan verkkomainen kuvio ja säännölliset ilmakuplat. Työskentely vaatii tekijältään erityistä keskittymistä ja herkkyyttä käsitellä lasia.

 Puhalletut mustat veistokset ovat kokemuksellisia teoksia niin tekijälle kuin katsojalle. Ison lasimassan käsittely on mieluisaa Rahuselle ja reticello-teosten vastapainoksi puhallettujen veistosten ilmaisu on vapaampaa. Teoksissa voi nähdä erilaisia hahmoja sekä aistia tunnelmia.

 Hopeoidut lasiveistokset herättävät pohtimaan kehityksen ja luonnon suhteita. Toivomme, että voisimme elää luonnonmukaisesti, mutta elämämme kehittyy kiihtyvällä vauhdilla kiiltäväksi ja kliiniseksi. Skenaario 2100-luvulle voi olla kiiltävä puutarha tai jopa kiiltävä Planet Earth.

 

 

 


 

Kaikki teokset on puhallettu Nuutajärvellä Lasikomppanian lasihytissä. Teosten puhaltamisessa on toiminut assistentteina Manuel Diemer ja Otto Koivuranta.

Näyttely on avoinna Helsingin Päärautatieasemalla, Kulttuurihallissa (entinen lipunmyyntihalli) 13.11.2020 saakka ma-pe klo 9-19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti